Vágólapra másolva!
Kiengedték a kórházból Iker Casillast, a Porto spanyol futballkapusát, aki edzés közben kapott szívrohamot múlt szerdán.

– mondta hétfő kora délután a 37 éves játékos, aki egyelőre nem kívánt a jövőjéről nyilatkozni.

Kérdéses, hogy folytatja-e pályafutását a világ- és Európa-bajnok kapus. A Real Madrid korábbi válogatott kosarasa, a pályafutása vége óta kardiológusként dolgozó Juan Antonio Corbalán szerint valószínűtlen, hogy visszatérjen a pályára.

Iker Casillas és felesége, Sara Carbonero érkezik a CUF Porto kórház előtt rendezett sajtótájékoztatóra Forrás: MTI/AP/Luis Vieira

Casillas a portói kórházban szívkatéterezésen esett át, majd egy úgynevezett sztentet ültettek be a szervezetébe.

A világ egyik leghíresebb kapusa a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, s karrierje nagy részét a királyi gárdában töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezenkívül a spanyol szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét, szám szerint 741-szer. A hálóőr 2015 nyarán átigazolt a Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnoki címet nyert a nemzeti együttessel.