Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia
Vágólapra másolva!
Mario Kempes, az 1978-as vb-győztes argentin csapat vezére úgy gondolja, ideje lenne új válogatottat építeni az ötszörös aranylabdás Lionel Messi nélkül.

Mario Kempes, az 1978-as vb-győztes argentin csapat vezére úgy gondolja, ideje lenne új válogatottat építeni az ötszörös aranylabdás Lionel Messi nélkül.

Messi a tavalyi rosszul sikerült világbajnokság után ideiglenesen lemondta a szereplést a nemzeti csapatban, márciusban tért vissza.

Mario Kempes, az 1978-as vb-győztes argentin csapat vezére úgy látja, ha Messi a pályán van, nincs karaktere a csapatnak, mert mindenki tőle várja a megoldást. Az argentin legenda eszmefuttatása nem légből kapott, ezt a számok is alátámasztják.

Lionel Messi helyét továbbra sem találják az argentin csapatban Forrás: AFP/Douglas Magno

A Messi nélküli argentin csapat a legutóbbi hat mérkőzésén csak Brazíliától kapott ki. Ezen kívül négy győzelmet és egy döntetlent, valamint 11-1-es gólkülönbséget hozott össze.

Ugyanazt a történetet ismételjük minden nagy tornán. Nem lehet látni a rendszert vagy a csapatot. Igazából semmi előrelépést nem lehet látni a válogatottnál” – mondta Mario Kempes a TyC Sportsnak. „Messi mindent megtett, hogy a nemzeti színekben nyerjen valamit, de nem sikerült, és mára a csapat egyértelműen tőle függ.

Az argentin válogatott játéka abból áll, hogy odaadják Messinek a labdát, ez pedig egyértelműen az arculat hiányát mutatja.

Nem várhatjuk el tőle, hogy egyedül oldjon meg mindent, ráadásul, ahogy telnek az évek, egyre inkább érzem, hogy kezd belefáradni” – mondta az argentin legenda.

Mario Kempes két gólt szerzett a hollandok elleni 1978-as vb-döntőben Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Sven Simon

Mario Kempes szerint az lenne a megoldás, ha véget vetnének a Messi-korszaknak.

Adjunk egy esélyt azoknak a játékosoknak, akik a klubjaikban szárnyalnak és ragyognak. Tisztában vagyok vele, hogy nem fogunk még egy Messit találni, de felépíthetünk egy gárdát a világ legjobbja nélkül, amelynek van karaktere, arculata, stílusa.

Lehet, hogy nem sikerül, de Messivel sem megy

– tette hozzá Mario Kempes, aki 43 meccsen 20 gólt szerzett az argentin válogatottban, és hat találattal gólkirály lett az 1978-as világbajnokságon.

Az argentin válogatott vasárnap este Katar ellen lép pályára a Copa América 3. fordulójában. A biztos továbbjutáshoz nemcsak a győzelemre, de arra is szüksége van, hogy a már csoportelső Kolumbia ne kapjon ki Paraguaytól.

Mindent egy helyen az Eb-ről