Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott az Azerbajdzsán elleni 3-1-es idegenbeli siker után kedden Wales legjobbjait fogadja az Eb-selejtezőn a Groupama Arénában (20.45). Egy esetleges győzelemmel újabb nagy lépést tehet Marco Rossi csapata az Európa-bajnokság felé, mivel a rivális az eddigi két meccsén „csak" három pontot gyűjtött.

Wales nemzeti tizenegye 2019. március 24-én Szlovákia ellen kezdte a selejtezőt, és

hazai pályán 1-0-ra nyert Daniel James 5. percben szerzett találatával.

A Hertha BSC-ben játszó Peter Pekarík mélázását Daniel James használta ki, aki elvette tőle a labdát, és a kapu jobb oldalába lőtt.

A második játékrészben a szlovákok mindent megtettek az egyenlítésért, de a legnagyobb helyzeteket is kihagyták. Albert Rusnák, például az ötösön, az üres kapuval szemben állva rúgott lyukat, így Wales nagyon fontos három pontot szerzett.

Múlt héten szombaton

Gareth Bale-ékre a vb-ezüstérmes horvátok vártak Eszéken, és ezt a feladatot már nem is sikerült megugraniuk, a hazaiak 2-1-re nyertek,

így javítani tudtak a magyarok ellen elszenvedett budapesti vereséget (2-1) követően.

Gareth Bale-ékre fontos meccs vár Budapesten Forrás: AFP/Denis Lovrovic

Ami a meccset illeti, jól kezdték a meccset a horvátok, akik a 17. percben James Alexander Lawrence öngóljával szereztek vezetést: Ivan Perisic a középen érkező Andrej Kramarichoz akart centerezni, a menteni igyekvő walesi védő lábáról azonban a saját kapujába pattant a labda. A 48. percben pedig már eldőlni látszott a találkozó, Perisic 9 méterről lőtt a kapuba. Wales ezt követően feltámadt, a Bournemouth középpályása, David Brooks révén a szépítés is összejött a 77. percben, de hiába akadtak újabb gólszerzési lehetőségek a hátralévő időben, maradt a 2-1-es végeredmény.

Wales tehát az eddigi két Eb-selejtezőjén három pontot gyűjtött

– a horvátok ellen idegenben ki lehet kapni –, míg a magyar válogatott három találkozón hat pontot szerzett, így a vendég együttesnek létfontosságú lesz, hogy ne kapjon ki a Groupama Arénában, mert akkor lépéshátrányba kerülhet az Eb-re jutást érő első két hely valamelyikének megszerzését illetően az E csoportban.

Mindent egy helyen az Eb-ről