Vágólapra másolva!
Nagy visszatérésre készül Bajner Bálint, akinek közel egy éve nincs klubja, de kondiban tartja magát, és bizakodik, olyan helyre kerül, ahol maradandót tud alkotni. Eddig elkerülték a komoly szakmai sikerek, igaz, ennek ellenére a drukkerek szemében amolyan népmesei hős lett – írja a Blikk. 

„Nem érdekel sem az NB I, sem a válogatott" – mondta a sorsával kapcsolatos kérdésre, dortmundi szerződése lejárta idején a támadó. A kissé talán fellengzősnek tűnő nyilatkozat ellenére sztár lett, rengeteget emlegették szurkolói fórumokon, videós összeállítást készült nyilatkozataiból – kedvenccé vált.

Amikor 2015-ben az angol harmadosztályú Notts Countyhoz igazolt, a csatárral kapcsolatos szlogenjükkel („No Bajner, No party") árasztották el a hazai drukkerek a klub honlapját. Meg olyan kevert magyar–angol üzenetekkel, hogy „Put him in the kezdőcsapat" (Tegyétek a kezdőcsapatba) – a végén a rohamot nem bírta a klub internetes oldala, így három napra le is tiltotta a magyar kommentelést. A focista első angliai gólját mintegy száz magyar szurkoló előtt ünnepelhette. Ennyien pénzt áldoztak a kiutazásra, hogy ott lehessenek a lelátón.

Bajner Bálint hamarosan visszatér Forrás: Ritchie Sumpter @ Jms Photograph

Bajner már korábban is „kitűnt". Amikor 2014-ben az angol Ipswich Townban focizott, és a Fulham ellen 44 perc után lecserélte edzője, megmagyarázta, miért tett így a mester.

„Azt akarta, hogy megtapsoljanak, amikor lemegyek a pályáról" – közölte a csatár, arra ügyet sem vetve, hogy esetleg a teljesítményével nem lehettek elégedettek.

Focizott Romániában, Olaszországban és Angliában, ám jó ideje nem lépett pályára. Azt ígéri, ez a csendes időszak nem tart sokáig.

„A Magyarországra való visszatérés nincs tervben. Több ajánlatom volt mostanában, rövidesen bejelentjük pályafutásom következő állomását"

– mondta a Blikknek. – Fontos, hogy megfelelő erőnlétem legyen. Hetente hat napon biztosan edzem, ez jelenthet napi több tréninget vagy speciális foglalkozást, amely a labdarúgáshoz kapcsolódik – magyarázta Bajner, aki elmondása szerint szerencsés genetikával rendelkezik."

Bajner pályafutását 2006-ban az NB I-es Sopronnál kezdte, majd Aradra került, de játszott az angol West Ham Unitedban is. A német Borussia Dortmund első csapatában egy meccsen lépett pályára, a másodikban több mint hatvanszor. Angliában az Ipswich Townban, a Notts Countyban játszott, aztán az olasz Modenában is.