Gálázott a Barca, a tinisztár hazai pályán is góllal debütált - videó

Barcelona
Barcelona´s Guinea-Bissau forward Ansu Fati (R) celebrates after scoring a goal during the Spanish league football match FC Barcelona against Valencia CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on September 14, 2019. (Photo by PAU BARRENA / AFP)
Vágólapra másolva!
Csak névben volt rangadó a Barcelona-Valencia bajnoki szombaton este a La Liga 4. fordulójában, a katalánok ugyanis 5-2-re kiütötték a hétközben edzőváltáson átesett riválist.

Ansu Fati, a Barca 16 éves tehetsége első meccsét játszhatta kezdőként a Nou Campban, és mindössze három percre volt szüksége, hogy góllal hálálja meg Ernesto Valverde bizalmát, Frenki de Jong centerezését bombázta a kapuba. A 7. percben visszaadta a "kölcsönt", ő szolgálta ki a holland középpályást, aki megszerezte első találatát új csapatában. Bár Gameiro még az első félidőben szépített, a második játékrészben nem voltak egy súlycsoportban a csapatok: Griezmann lövése után előbb Piqué kotorta be közelről a korábbi csapattárs, Cilessen által kiütött labdát a kapuba.

Ansu Fati kezdte meg a barcelónai gólgyártást Forrás: AFP/Pau Barrena

Az első fordulóban megsérülő Luis Suárez is visszatért, beállása után egy perccel pedig tovább növelte az előnyt, majd a hajrában lőtt még egyet. Az 5-2-es végeredményt Maxi Gomez alakította ki a hosszabbításban. Győzelmével a Barcelona feljött a tabella negyedik helyére, a Valenciának pedig nem marad sok ideje a kiütés feldolgozására, hiszen kedden a Bajnokok Ligájában a Chelsea vendége lesz Londonban. A Barcára is rangadó vár, a katalánok Dortmundba utaznak majd a csoportkör első játéknapján.