Vágólapra másolva!
Tizenöt év után játszhat újra európai kupa csoportkörében a Ferencváros csapata, amely szerdán landolt Barcelonában. Az Espanyol ellen nem lesz könnyű dolga Szergej Rebrovéknak, annak ellenére, hogy nem kezdte jól az idényt a spanyol csapat. A spanyol nyárba több mint 700 magyar kiséri el a Fradit, amely nem nyaralni érkezett, hanem emlékezetessé tenné a már így is rég nem látott kupaőszt.

Kiküldött munkatársunk jelentése Barcelonából.

Szerda délelőtt indult el az utóbbi napokhoz képest hűvös, szeles Budapestről a Ferencváros labdarúgócsapata Spanyolországba, Katalónia fővárosába, Barcelonába. A játékosoknak és a küldöttségnek nem kellett csalódnia, igazi késő nyári, napsütéses idő várta őket Barcelonában.

A Fradi persze nem nyaralni érkezett, csak a sorsolás szeszélye, hogy éghajlatilag a legkellemesebb helyszínre kellett először utaznia.

A magyar bajnok 15 év után játszhat újra nemzetközi kupaküzdelem csoportkörében, az Európa-ligában, ahol a H-csoportban az Espanyol lesz az ellenfele.

A Ferencváros készül elfoglalni a szállását Forrás: Origo

A csapat kora délután landolt Barcelonában, és a város szélén, a repülőtérhez, és az Espanyol stadionjához közel foglalta el szállását, ami talán a razgradi emlékeket idézhette fel a játékosokban, ugyanis az ottani hotelhez hasonlóan ez is egy hatalmas torony, még a bolgárnál is magasabb, 105 méter magas és 29 emelete van.

A tériszony itt nem előny Forrás: Origo

Barcelona városát sokaknak nem kell bemutatni, természetesen ezúttal is hömpölygött a tömeg a La Ramblán, sokan keresték az árnyékot, mert Spanyolországban még mindig perzsel a napsütés. Barcelona városi strandjai még szeptember második felében, egy szerdai napon is csordultig tele vannak, az emberek pedig ráérősen nézelődnek.

Pillanatkép szerdán kora délután Forrás: Origo

Az utcákon sétálva nehezen lehetett azt érezni, hogy Barcelona az FC Barcelona mellett az Espanyol hazája is, még Real Madrid relikviákból is többet lehetett látni, mint kék-fehérekéből, arról nem is beszélve, hogy szinte minden sarkon lehet kapni a Barca felszereléseiből.

Miközben folyamatosan jönnek szembe az emberrel a Messi-mezes fiatalok, mintha az Espanyol nem is létezne.

A La Ramblan a madridisták is több relikviát találnak, mint az Espanyol-drukkerek Forrás: Origo

Pedig természetesen létezik, éppen csak egy évvel fiatalabb, mint a Ferencváros, 1900-ban alapították a klubot, amely az előző idényben a hetedik helyen végzett. A spanyolok az Eibar ellen, hétvégén szerezték meg az első győzelmüket a bajnokságban, négy meccs után a 17. helyen állnak, de ez természetesen nem jelent semmit.

Tudja ezt a Ferencváros trénere, Szergej Rebrov is, aki a szerda esti sajtótájékoztatón elmondta, tudja, hogy erős ellenfél ellen kell szerepelniük, attól függetlenül, hogy hogy állnak most a bajnokságban, megérdemelten szerepelnek a csoportkörben. Rebrov elmondta, nem szórakozni jöttek Spanyolországba, azon lesznek, hogy a legjobbjukat adják majd.

Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője Fotó: Polyák Attila - Origo

„Hosszú utat tettünk meg eddig, sok csapattal játszottunk. Az Espanyol ellen csak holnap fogunk pályára lépni, így nem tudok róluk biztosat mondani, de természetesen láttam sok meccsüket. Hazai pályán nyílván az ellenfél próbál majd irányítani, de 0-0-ról indulunk, a saját játékunkra kell koncentrálnunk majd.

Tudjuk, mi kell ahhoz, hogy eredményesek legyünk, magabiztosnak kell lennünk, volt pár sikeres meccsünk ebben a sorozatban, ebből kell kiindulnunk" – mondta Rebrov, aki 22 évvel ezelőtt a Barcelona ellen szerepelt a városban, akkor 4-0-ra nyert a Dinamo Kijev, de mint elmondta, nem nosztalgiázni jött, hanem focizni, és megmutatni, hogy a Ferencváros a legjobb magyar klub.

Dibusz Dénes szerint nyilvánvalóan más lesz ez a meccs, mint egy magyar bajnoki, de „találkoztunk már erős csapatokkal a selejtezőkben, akár a Ludogoreccel vagy a Dinamo Zagrebbel. Felvettük a harcot akkor is, tudjuk, milyen játékkal lehetünk eredményesek. Nem féltem a csapatot, felkészültünk, szeretnénk emlékezetessé tenni ezt az őszt. Könnyen lehet, hogy sok dolgom lesz, de egy kapusnak ez a legjobb ha van mit csinálnia, és segíthet a csapatán. Örülök, hogy sok szurkolónk érkezett Barcelonába, biztos vagyok benne, hogy sok erőt adnak majd."

Az Espanyol-Ferencváros Európa-liga csoportmeccs csütörtök este 21.00 órakor kezdődik majd.