Le akartak vonulni a pályáról az angolok a bolgárok elleni meccsen

fbl Horizontal
England's head coach Gareth Southgate (2nd-L) looks on during a temporary interruption of the Euro 2020 Group A football qualification match between Bulgaria and England due to incidents with fans, at the Vasil Levski National Stadium in Sofia on October 14, 2019. (Photo by NIKOLAY DOYCHINOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol válogatott hétfő este Bulgáriában lépett pályára Európa-bajnoki selejtezőn. Gareth Southgate csapata 6-0-ra nyert, de a meccs utózöngéi még mindig nem értek véget. A rasszista szurkolói miatt kell szégyenkezniük a bolgároknak, miközben a szövetségi kapitány, Kraszimir Balakov csak cinikusan mosolygott a sajtótájékoztatón.

Az angol válogatott több játékosát is folyamatosan inzultálták a bolgár szurkolók a hétfő esti, szófiai meccsen. Amikor színesbőrű játékosnál volt a labda, huhogtak, sőt, náci karlendítéseket is bemutattak a drukkerek. Az első félidőben kétszer is állt a játék, mert az angolok a játékvezetőknek jelentették az eseteket, a hangosan beszélő pedig a szurkolókat kérte, viselkedjenek normálisan.

Southgate a meccs után elmondta, félidőben átbeszélték a történteket, és úgy döntöttek, kijönnek a második félidőre is. Az angolok a pályán válaszoltak, 6-0-ra nyertek, kérdés, milyen büntetést szab majd ki az UEFA.

Gareth Southgate tárgyal a játékvezetőkkel Forrás: AFP/Nikolay Doychinov

A bolgárok csapatkapitánya, Ivelin Popov félidőben egyébként kiment a szurkolókhoz, és ő is kérte őket, hogy fejezzék be a rasszista megnyilvánulásokat.

„A meccsre koncentráltam, nem hallottam semmit" – mondta a meccs után a bolgárok szövetségi kapitánya, Kraszimir Balakov. „A lefújás után is elmondtam, először bizonyítani kell az eseteket, és ha igazak a vádak, akkor szégyelljük magunkat, és bocsánatot kérünk, de még egyszer mondom, először bizonyítani kell a vádakat.

Ha a csapatkapitányom beszélt a szurkolókkal, az azért lehetett, mert olyan rosszul játszottunk az első félidőben."


„A szurkolóink nagyon érzelmesek, ha bármi is történt, biztos vagyok benne, hogy az csak egy kis csoport műve volt. Ha történt ilyesmi, az természetesen elfogadhatatlan. Azt is el kell mondanom, hogy nem csak a mi szurkolóinkkal lehetett probléma, az angolok folyamatosan fütyültek a himnuszunk közben, és a második félidőben szidták a mi szurkolóinkat. Az angolok hetek óta mindenről beszéltek Bulgáriával kapcsolatban, csak a fociról nem. Nem gondolom, hogy ez a helyes menete a felkészülésnek egy focimeccsre."

A bolgár szurkolók a hétfő esti meccsen Forrás: AFP/Nikolay Doychinov

Jordan Henderson, az angolok csapatkapitánya szerint Balakov reakciója elfogadhatatlan, és „valamit tenni kellene az ügyben. Tőlem kérdezte, hogy mi a gond, mintha nem tudta volna, mi történik."

„A bolgár bajnokságban rengeteg játékos van, különböző bőrszínnel, származással, és nem hiszem, hogy lenne akkora gond nálunk, mint mondjuk Angliában" – szúrt még oda Balakov.

AZ UEFA egyelőre vár a játékvezetők beszámolóira, a vizsgálatot csak ezt követően lehet majd megkezdeni.

Az angol játékosok mindenesetre nem vártak, a közösségi oldalaikon mondták el a véleményüket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The @England players respond.

SPORF (@sporf) által megosztott bejegyzés,