Vágólapra másolva!
A magyar kispályás labdarúgó-válogatott 10-0-ra verte Afganisztánt az ausztráliai Perthben rendezett minifutball-világbajnokság B csoportjának utolsó körében. Nagy Lajos csapata így százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként jutott a torna nyolcaddöntőjébe.

Munkatársunk helyszíni jelentése Perthből, Ausztráliából.

Nagy Lajos szövetségi kapitány a mérkőzés előtti taktikai értekezleten megemlékezett az aradi vértanúkról, illetve két motivációs videóval is készült a játékosoknak. Az elsőben Thomas Edison, minden idők egyik legnagyobb feltalálójának a történetéből meríthetek erőt a focisták, a másodikban pedig az elmúlt napok legjobb pillanatai szerepeltek, egy-egy odaillő mondattal.

Az összecsapás előtt ezúttal sem maradhatott el a himnusz, amelyet a labdarúgók ismét együtt énekelhettek a jelenlévő magyar szurkolókkal.

A mérkőzés első lehetősége Barabás Miklós előtt adódott, aki azonban kapu fölé bombázott jó helyzetből. A 4. percben pedig már érkezett is az első magyar gól,

Sós Márkó szinte a félpályáról lőtt a hálóba a kapufa segítségével.

Az afgánok előrejátékban teljesen veszélytelenek voltak, csak a védekezésre koncentráltak, míg a magyar csapat nyugodtan passzolgatott, és többször is eljutott a kapuig. A 7. percben jött az újabb magyar találat,

Fritz Attila közelről lőtt a kapuba.

A játék képe a folytatásban sem változott semmit, hatalmas magyar mezőnyfölény jellemezte a mérkőzést.

A 10. percben pedig már 3-0-volt az eredmény, Suscsák Máté is feliratkozott a góllövők közé. Két perccel később jött az újabb Suscsák-gól,

így már 4-0-ra vezetett a magyar csapat. A 14. percig kellett várni az első afgán próbálkozásra, amikor Ali Nazary jócskán mellé lőtt.

Az afgánoknak sokszor kellett hasonló pillanatot átélniük Forrás: Origo

A 17. percben hatalmas magyar tűzijátékot úszott meg Afganisztán. A 21. percben Mezőfalvi Loránd lövését védte óriási bravúrral Ali Khateri, majd az első félidő hajrájában előbb Tornyai Viktor próbálkozott távolról, majd Fritz Attila lőtt kapura, de újabb gól már nem esett, így négygólos magyar vezetéssel vonultak a csapatok a szünetre.

A második játékrész Nazary lövésével indult, majd a másik oldalon Gregus Richárd tette próbára az afgán kapust. A magyar válogatottnak kiváló volt az eredmény, az ellenfél pedig ennél többre nem volt képes, így magyar passzolgatással teltek a percek.

A 29. percben viszont újabb magyar gólnak örülhettek a szurkolók, Fritz Attila könnyedén lőtte be a ziccerét (5-0). Egy perccel később pedig Kovács Gergely is beköszönt a kapufa segítségével,

így az angol meccs után újabb gálába kezdett Nagy Lajos együttese.

A magyar válogatott könnyedén verte Afganisztánt Forrás: Origo

Ladányi Dávid sem akart lemaradni, a 32. percben 6 méterről bombázott a léc alá,

így már az 5. gólját szerezte a vb-n (7-0). Két perccel később jött az újabb magyar gól,

Gregus Richárd talált be közvetlen közelről.

Ezt követően az afgánok is kihagytak egy ziccert Sajad Nazari révén, de úgy is lehet fogalmazni, hogy Tajti Bence szépen védett.

Ladányi ma is kiválóan játszott, a 38. percben megszerezte a második gólját is, pillanatokkal később pedig Barabás Miklós is beköszönt.

A 43. percben Tornyai, majd pillanatokkal később Fülöp Viktor rontott el egy nagy helyzetet. Ekkor már teljesen szét volt esve Afganisztán, a magyar szurkolók pedig kiváló hangulatot teremtettek a gálához. Az utolsó percekben még Sós kakaskodott egyet a kapussal, a magyar csapat pedig 10-0-ra verte az afgánokat.

WMF világbajnokság, Perth, Ausztrália, B-csoport:
Magyarország-Afganisztán 10-0 (4-0)
Gólszerzők: Fritz A. (2), Suscsák M. (2.), Ladányi D. (2.), Sós M. (1), Kovács G. (1.), Gregus R. (1.), Barabás M. (1.)

A magyar kispályás fociválogatott kedden Kolumbiával találkozik a nyolcaddöntőben.