Vágólapra másolva!
Vasárnap este véget ért az alapszakasz az amerikai labdaúgó bajnokságban. A keleti parton New York-i, a nyugati parton Los Angeles-i dominancia jellemezte a 2019-es MLS-alapszakaszt. Nikolics Nemanja gólpasszal és fölényes győzelemmel búcsúzott Chicagótól.

Szédületes gólt szerzett a lengyel Przemyslaw Frankowski a magyar támadó Nikolics Nemanja gólpasszából. A Chicago Fire 5-2-re győzött az Orlando City otthonában, és ezzel győzelemmel búcsúzott az NFL 2019-es szezonjától. A Chicagónak három ponttal több kellett volna a rájátszásba jutáshoz, így a keleti főcsoport 8. helyén végzett. Nikolics 97 mérkőzéses tengerentúli kalandja 51 góllal zárult.

A három magyart is kezdőként pályára küldő Sporting Kansas City 6-0-s vereséget szenvedett a Dallas otthonában, ezzel a nyugati főcsoportban csak a 11., utolsó előtti helyen zárták a bajnokságot, így nem jutottak be a playoffba. Baráth Botond a 67. percben sárga lapot kapott, Sallói Dániel 52, Németh Krisztián 60 percet játszott a kansasiak utolsó mérkőzésén.

Így fest a 2019-es MLS rájátszása ágrajz szerint Forrás: Origo

Két kiemelkedő csapat volt a 2019-es alapszakaszban, keleten a New York City FC 64, nyugaton a Los Angeles FC 72 ponttal lett a legjobb. A Los Angeles-i csapat 85 gólos alapszakaszt zárt, mely rekord az MLS történetében. Nem meglepő módon az alapszakasz gólkirálya egyik támadójuk, Carlos Vela lett. A mexikói játékos 33 gólt lőtt, ami hárommal több, mint a bajnokság legnagyobb sztárjának, Zlatan Ibrahimovicnak a teljesítménye, aki a városi rivális LA Galaxyval szintén bejutott a rájátszásba.