Az Eb-pótselejtezőre visszatérne a magyar válogatott korábbi alapembere

Fiola Attila
Oslo, 2015. november 13. Fiola Attila (j) és Mohamed Elyounoussi a Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 12-én. Magyarország 1-0-ra győzött. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Fiola Attila, aki a téli szünet előtt tért vissza a pályára, szeretné minél hamarabb visszanyerni korábbi formáját, és akár már a márciusi, Európa-bajnoki pótselejtezőn szerepelne a magyar labdarúgó-válogatottban.

"Az a legfontosabb a számomra, hogy jó állapotba kerüljek" – szögezte le a MOL Fehérvár FC 29 éves védője az M4 Sport Sporthíradójában.

A 27-szeres válogatott játékos elsődleges céljaként azt nevezte meg, hogy visszanyerje helyét saját klubcsapatában, majd úgy fogalmazott, hogy ha minden jól alakul, márciusban a válogatottban is szeretne ott lenni.

"De az még messze van, úgyhogy nekem az elsődleges a következő három hét" – mondta azelőtt, hogy csapata elutazott a spanyolországi edzőtáborba

Fiola térdét négy hónapja, szeptember 3-án műtötték meg Barcelonában. Az artroszkópos beavatkozásra nem konkrét sérülés, hanem krónikus, elhúzódó folyamatnak az eredményeként kialakult íngyulladás miatt került sor.

A hazai bajnokság január 25-én folytatódik, a magyar válogatott pedig március 26-án Bulgáriában játszik az Európa-bajnokság pótselejtezőjében, majd győzelem esetén 31-én az izlandi-román párharc nyertesével csap össze itthon az Eb-részvételért.