Vágólapra másolva!
Az Indiana Pacers hosszabbítás után 115-106-ra győzte le a vendég Chicago Bulls csapatát az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján.

A chicagóiak megszakítás nélkül a nyolcadik alkalommal kaptak ki Indianapolisban. A hazai drukkerek számára nem csak a győzelem miatt alakult jól az este, ugyanis ezen a találkozón tért vissza csapatuk legjobbja, Victor Oladipo, aki több mint egy évet hagyott ki súlyos térdsérülése miatt. És ha már ott volt a pályán, akkor szerzett is egy rendkívül fontos kosarat, amivel kiharcolta a hosszabbítást a Pacerst.

Nem volt ennyire ünnepi a hangulat New Yorkban, ahol a Knicks 21 ponttal kikapott a vendég Memphistől. A közönség a mérkőzés alatt többször is skandálva követelte a tulajdonostól, James Dolantől, hogy adja el a csapatot, ugyanis mindenki számára világos, hogy amíg ő ott van, addig nincs kiút a sötétből. A játékosok is frusztráltak, a mérkőzés utolsó percében Elfrid Payton dobás közben kilöte a pályáról Jae Crowdert, ami kisebb tömegjelenethez vezetett. Persze azt is meg kell jegyezni, hogy ekkora előnynél az íratlan szabályok szerint már nem illik dobást kezdeményezni.

Pályafutása első tripladupláját érte el a Portland klasszisa, Damian Lillard, aki 36 pontot, 10 lepattanót és 11 gólpasszt ért el a Houston Rockets ellen. Az irányító Russell Westbrook ellen mindig felszívja magát, ezúttal kétszer is a félpályához közelről dobott be egy hárompontost Westbrook "őrzésében".

Visszatért a Brooklyn Nets csapatába Kyrie Irving, aki vasárnap annyira összetört barátja és mentora, Kobe Bryant halálhíre hallatán, hogy nem tudta vállalni a játékot. Most is megkönnyezte a Barclay's Center megemlékezését a legendáról, majd 20 ponttal segítette csapatát a Detroit ellen. Hátvédtársa, Spencer Dinwiddie volt a legeredményesebb azok után, hogy először játszott 26-os mezben, miután lemondott a nyolcasról, éppen Bryant tiszteletére.

Eredmények:
Indiana Pacers-Chicago Bulls 115-106, hosszabbítás után
Brooklyn Nets-Detroit Pistons 125-115
New York Knicks-Memphis Grizzlies 106-127
San Antonio Spurs-Utah Jazz 127-120
Portland Trail Blazers-Houston Rockets 125-112
Sacramento Kings-Oklahoma City Thunder 100-120