Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó-szövetség licencadó bizottság ismertette azokat a klubokat, amelyek megkapták az NB I-es és az NB II-es játékengedélyt a következő szezonra. Az OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC és a Zalaegerszeg is hiányzik mindkét listáról.

Az NB I-es licencet megkapó csapatok
Debreceni VSC (nemzetközi licencet is kapott)
Diósgyőri VTK (nemzetközi licencet is kapott)
MOL Fehérvár FC (nemzetközi licencet is kapott)
Ferencvárosi TC (nemzetközi licencet is kapott)
Budapest Honvéd (nemzetközi licencet is kapott)
Mezőkövesd-Zsóry FC (nemzetközi licencet is kapott)
Paksi FC (nemzetközi licencet is kapott)
Puskás Akadémia FC (nemzetközi licencet is kapott)
Kisvárda FC
Kaposvári Rákóczi FC
MTK Budapest (NB II) (nemzetközi licencet is kapott)
BFC Siófok (NB II)
Budafok (NB II)
ETO FC Győr (NB II)
Gyirmót FC Győr (NB II)
Nyíregyháza Spartacus (NB II)
Vasas FC (NB II)

Amint az látható, az NB II-es bajnokságból a már biztos két feljutó, az MTK és a Budafok is megkapta az első osztályú szerepléshez szükséges engedélyt, akárcsak a Nyíregyháza, a Vasas, a Gyirmót és a Siófok. Feltűnő azonban, hogy az OTP Bank Ligában két kiesés ellen küzdő csapat, az Újpest és az Zalaegerszeg sem kapott engedélyt a bizottságtól.

A ZTE 28 ponttal a tabella 11. kieső helyén áll, míg az Újpest 29 megszerzett ponttal a 9. helyről várhatja a bajnokság folytatását.

A szövetség tájékoztatása szerint azon klubok, amelyeknek a licenckérelme a május 22-i ülésen nem került jóváhagyásra, a klublicenc alapeljárásban meghatározottaknak megfelelően május 25-től június 2-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Forrás: Origo

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság következő ülésére várhatóan 2020. június 10-én kerül sor. Az ülés végeztével az elsőfokú eljárás lezárul, a kluboknak nem lesz lehetőségük hiánypótlás keretében további dokumentumokat benyújtaniuk.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani.