Vágólapra másolva!
A Valladolid bejelentette, hogy visszafizeti bérleteseinek a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) fennmaradó fordulóira vonatkozó arányos részt.

A klub ugyanakkor jelezte, egy olyan rendszer kidolgozásán fáradozik, melynek révén arra is lehetőség nyílna, hogy a következő idényre szóló bérletek megvásárlásánál számítaná be a visszajáró összeget. Sőt, azt is jelezte, megköszöni azoknak a drukkereknek, akik nem kérik vissza a pénzt, hogy ezzel is támogatják a koronavírus-járványban nehéz helyzetbe került egyesületet.

A Valladolid a bérletesek kompenzálására készül Forrás: AFP/Cesar Manso

A Real Valladolid - melynek tulajdonosa és elnöke a kétszeres világbajnok és kétszeres aranylabdás brazil Ronaldo - úgy véli, nézők nélküli mérkőzéseknek nem igazán van értelmük, de elfogadja, hogy a jelenlegi helyzetben ez a megoldás elengedhetetlen a biztonság szavatolása érdekében.

A bérletárak visszatérítéséről a klub azután határozott, hogy egyre valószínűbb, ha lesz is folytatása a bajnoki idénynek, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezik meg. A La Liga március közepén felfüggesztett küzdelemsorozatából még 11 forduló van hátra, a Valladolid 27 kör után 15. a húszcsapatos bajnokságban.