A Napoli lesz a Juventus ellenfele az Olasz Kupa döntőjében

SSC Napoli v Fc Internazionale  - Italian Cup  SPORT soccer soccer match TEAM FOOTBALL italian cup coppa italia SOCCER PLAYER three quarter lenght one person
Dries Mertens of Napoli celebrates after the goal of 1-1 scored during the Italian Cup semi-final second leg match between SSC Napoli v Fc Internazionale at the San Paolo Stadium in Naples, Italy on June 13, 2020 (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Napoli hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az Internazionale csapatával az Olasz Kupa elődöntőjének szombati visszavágóján, így a februári milánói 1-0-s győzelmének köszönhetően bejutott a fináléba, ahol a Juventus lesz az ellenfe.

A pénteki Juventus–AC Milan mérkőzéshez hasonlóan Nápolyban is négy hónapot vártak a visszavágóra, miután a koronavírus-járvány miatt február közepén megállt az élet Olaszországban. Február 13-án Milánóban 1-0-ra nyert a Napoli, így előnnyel várhatta a visszavágót. Az előny azonban nem tartott sokáig, a Tottenhamtől a télen érkezett dán Christian Eriksen már a 2. percben egy szögletből Ospina kapujába tekerte a labdát eltüntetve ezzel a különbséget.

A hazaiak válasza az első félidő végén érkezett: egy kapus kirúgás után Lorenzo Insigne centerezett, Dries Mertens pedig kiegyenlített.

A belga támadónak ez volt 122. gólja tétmérkőzésen a Napoli mezében, amivel minden idők legeredményesebb nápolyi futballistája lett, megelőzve Marek Hamsíkot (121) és Diego Maradonát (115).

A 32 éves futballista 2013-ban igazolt a dél-olasz csapathoz.

A döntőre jövő szerdán Rómában kerül sor. A Juventus eddig 18 alkalommal szerepelt a fináléban, amelyet 13-szor nyert meg. A Napoli mérlege kilenc döntő és öt győzelem. A torinói és a nápolyi együttes idén találkozik egymással először a kupadöntőben.

Olasz Kupa, elődöntő, visszavágók:
Napoli–Internazionale 1-1 (1-1)
Továbbjutott: a Napoli, 2-1-es összesítéssel.

pénteken játszották:
Juventus–AC Milan 0-0
Tj.: a Juventus, 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.