A bukaresti csapat magyargyűlölő rigmusokkal ünnepelte a kupagyőzelmet

FCSB v FC Milsami Orhei - UEFA Europa League 2019/2020, First Qualifying Round NurPhoto General News SPORT Soccer Competition PLAYER SOCCER PLAYER TEAM July 12 2019 12th July 2019 First Qualifying Round FCSB C Milsami Orhei GAME UEFA UEFA Match
A magyarokat gyalázták a bukaresti csapat játékosai
Vágólapra másolva!
Az FCSB játékosai szurkolóikkal együtt magyarellenes rigmusokkal ünnepelték a Sepsi OSK elleni győzelmet a labdarúgó Román Kupa döntőjében, ezért a háromszéki klub azt kérte az illetékes hatóságoktól, hogy "hozzák meg a megfelelő büntető intézkedéseket".

A szerdán este lezajlott mérkőzés a bukaresti csapat 1-0-ás győzelmével ért véget, így 24-edszer hódította el a trófeát. A román média beszámolói szerint a FCSB játékosai a találkozó után az edzőközpontjuk bejáratánál Magyarország- és magyarellenes rigmusokat skandáltak az oda érkezett ünneplő szurkolókkal együtt. A Sepsi OSK által kiadott közlemény szerint a klub vezetősége mélységes csalódással vette tudomásul, hogy továbbra sem szűnnek a csapatot célzó idegengyűlölő, xenofób szurkolói megnyilvánulások.

A magyarokat gyalázták a bukaresti csapat játékosai Forrás: NurPhoto via AFP/Alex Nicodim/NurPhoto/Alex Nicodim

A Sepsi OSK elítéli a szélsőséges megnyilvánulásokat a sport világában, és arra kéri az illetékes hatóságokat, hogy hozzák meg a megfelelő büntető intézkedéseket. A FCSB-től pedig elvárják, hogy nyilvánosan is határolódjon el az esettől.

A romániai Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat csütörtökön közölte, hogy feljelentést tesz az ügyben a román diszkriminációellenes tanácsnál, a Román és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) is.