A hosszabbítást követően jutott tovább az Európa-ligában a Budapest Honvéd

Budapest, 2020. augusztus 27. Ugrai Roland (k), a Honvéd, valamint Anthony Annan (b) és Jesper Engström (j), a Turku játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 1. fordulójában játszott Budapest Honvéd-Inter Turku (finn) mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2020. augusztus 27-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az Európa-liga második selejtezőkörébe jutott a Budapest Honvéd, miután hosszabbításban 2-1-re legyőzte a finn Inter Turkut.

Az Európa-ligában sorban a harmadik magyar csapatként lépett pályára a Budapest Honvéd a finn Inter Turku ellen. Bódog Tamás csapata aktívabban kezdte a meccset ellenfelénél, de helyzetet nem sikerült kialakítania.

A legnagyobb lehetőség a finnek előtt adódott, de Ruane óriási ziccerben kapu mellé lőtt.

A második félidőben is jól kezdett a Honvéd, Ugrai Roland szöglete után Lovirc kis híján gólt szerzett, majd Ugrai tekert kapu mellé.

A 66. percben a kapus, Tujvel adta el a labdát, de egy védéssel tudta javítani a hatalmas hibát. A 80. percben Hidi passza után Mezgrani lövését Moisander ütötte a kapufára, de onnan kifele pattant a labda.

A 90. percben úgy tűnt, megszerezte a továbbjutást érő gólt a csereként beállt Boubacar Traoré, amikor Kesztyűs beadása után fejelt a finn kapuba, de alig másfél perccel később jött is az egyenlítés.

A középkezdés után íveltek fel a finnek, történt egy kezezés is, de a bíró továbbengedte, majd Liliu lőtt Tujvel kapujába, jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításban Ugrainak volt egy szabadrúgása, amit a finn kapus védett, majd újra Traoré villant. A csatár remek helyzetet alakított ki, de mielőtt gólt lőhetett volna, Jusso Hämäläinen megelőzte és öngólt lőtt.

A hosszabbítás második félidejében Kesztyűs tíz méterről fejelt még a kapufára, maradt a 2-1, továbbjutott a Honvéd az El-selejtezők második körébe.

Budapest Honvéd-Inter Turku (finn) 2-1 (0-0, 1-1, 2-1) - hosszabbítás után
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Gal Leibovitz (izraeli)
gólszerzők: Traore (90.), Hämäläinen (105.), illetve Liliu (90+1.)
sárga lap: Gazdag (40.), Uzoma (70.), Kamber (123.), illetve Annan (13.), Furuholm (80.), Liliu (123.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Baráth (Mezgrani, a szünetben), Batik, Lovric, Uzoma - Zsótér, Gazdag, Hidi (Kamber, 107.), Kesztyűs - Tóth-Gábor (Traore, 72.), Ugrai (Aliji, 120.)

Inter Turku: Moisander - Ketting, Hoskonen, Hämäläinen - Engström (Kouassivi-Benissan, 106.), Annan, Cegarra (Kagajama, 106.), Ruane - Paananen (Ojala, 66.) - Källman (Liliu, 89.), Furuholm