Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás a hivatalos honlapján tudatta, hogy a nyáron érkezett, korábbi U20-as vb-bronzérmes Simon András máris távozott a csapattól.

A Liverpool utánpótláscsapatában is megforduló Simon András június végén igazolt a szombathelyi csapathoz. A 30 éves támadó kétéves szerződést kötött, a csapat felkészülési mérkőzésein is rendre lehetőséget kapott, azonban a NB II-es szezonban már biztosan nem fog pályára lépni a Haladásban.

– mondta a szombathelyi klub honlapjának Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója.

Simon András a 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon Forrás: AFP/Khaled Desouki

Másnap reggel felhívott, hogy távozni akar, szeretné felbontani szerződését, nem érzi jól magát Szombathelyen.

Azt is elmondta, nincs még csapata, nem tudja hol folytatja. Délután kettőkor felbontottuk a szerződését, délután pedig aláírt Gyirmóton.

Úgy érzem cserbenhagyta a szurkolókat, társait és a szakmai stábot, másrészt nem értem azt sem, hogy a szerda esti ankétra miért jött el. Nem tartom korrekt dolognak a lépését és bár megtehettem volna, hogy itt tartom, nem ezt tettem. Olyan játékoshoz nem ragaszkodunk, aki menni akar. Hogy érkezik-e helyére valaki? Az átigazolási szezon szeptember közepéig tart, bármi előfordulhat" – tette hozzá Sellei Árpád.

Simon András 2015 és 2018 között már futballozott Gyirmóton. 69 mérkőzésen 21 gólt lőtt és nyolc gólpasszt adott. Vasárnap este a Csákvár elleni mérkőzésen mutatkozhat be régi-új csapatában.