Újra a La Ligában dolgozhat a Fradi El-ellenfelétől kirúgott edző

Club Atletico de Madrid v RCD Espanyol  - La Liga FOOTBALL SPORT Spain Club Atletico de Madrid RCD Espanyol La Liga Pablo Machin
Pablo Machin head coach of Espanyol during the Liga match between Club Atletico de Madrid and RCD Espanyol at Wanda Metropolitano on November 10, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Alig fél évvel azt követően, hogy kirúgták az akkor a bajnokság utolsó helyén álló Espanyoltól, Pabló Machín visszatér a La Ligába, és az Alavés vezetőedzője lesz.

A hírt szerdán jelentette hivatalos oldalán a spanyol élvonal előző kiírásában a 16. helyen végző, de a már kieső Leganest mindössze három ponttal megelőző Alavés.

Machín mögött nincs jó időszak: 2018 májusában kétéves szerződést írt alá a Sevillával, de egy évet sem töltött az andalúziai csapat kispadján, ugyanis 2019 márciusában elküldték, miután a csapat 6-5-ös összesítéssel alulmaradt a Slavia Prahával szemben az Európa-liga nyolcaddöntőjében.

Ezt követően az Espanyol vezetőedzője lett az év őszén, ott viszont jószerével még megmelegedni sem volt ideje. A barcelonai csapat nem bírta a bajnoksággal és az Európa-ligával (ahol egy csoportban volt a Ferencvárossal, amelyikkel oda-vissza döntetlent játszott) járó kettős terhelést, és

az El-csoportból ugyan első helyen jutott tovább, a bajnokságban azonban az utolsó helyen állt,

így karácsony előtt három nappal a klubvezetés felmentette a munkavégzés terhe alól.

A koronavírus-járvány miatt befagyott sportélet újraindulása után gyorsan talált magának újabb munkát, és július 22-én aláírt a kínai Szuperligában szereplő Qingdao Huanghai csapatához, amit most egy vereség és egy döntetlen után hagyott faképnél.