Vágólapra másolva!
Csütörtök este az Európa-liga B csoportjának második fordulójának az Arsenal 3-0-ra legyőzte az ír Dundalk csapatát az észak-londoni Emirates Stadionban. A találkozónak az első perctől kezdve edzőmeccs jellege volt, amelyen az írek egy olyan rekordot állítottak fel, amire talán még soha nem volt példa a labdarúgás történetében.

Amikor egy gyenge csapat találkozik egy nálánál sokkal erősebbel, akkor gyakran előfordul, hogy harciassággal vagy durvasággal kompenzálják a hiányosságaikat, hogy ezzel is tönkretegyék a sztárcsapat játékát.

Az írek azonban 90 perc alatt egyetlen szabálytalanságot sem követtek el, ilyenre pedig még nem volt példa az Európa-liga 2009-es indulása óta, de talán még a labdarúgás történetében sem.

A találkozó első félidejében egyébként 16 lövése volt az Arsenalnak, hasonlóra legutóbb 2017 októberében, még Arséne Wenger edzősködése alatt volt példa, amikor az észak-londoniak 17-szer próbálkoztak az Everton ellen az első 45 percben.

Az ír Dundalk felállított egy elképesztő El-rekordot Forrás: AFP/Glyn Kirk

Ennek fényében különösen becsülendő az írek sportszerűsége, hogy az Arsenal dominanciája ellenére sem kezdtek rúgdosódásba.