Vágólapra másolva!
Ha kedden pályára lép a Bajnokok Ligájában a Club Brugge ellen, rekordot dönthet Youssoufa Moukoko, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának 16 éves tehetsége.

A Bundesligában második helyen álló klub benevezte a BL-keretébe a csatárt, aki múlt pénteken ünnepelte a 16. születésnapját, szombaton pedig a valaha volt legfiatalabb játékos lett, aki pályára lépett a német bajnokságban. Lucien Favre vezetőedző Berlinben a 85. percben küldte be csereként Moukokót a Hertha ellen 5-2-re megnyert mérkőzésen.

Ha a támadó kedden nem is kap lehetőséget a Brugge ellen, akkor is lesz még esélye megdönteni a korrekordot, amelyet Celestine Babayaro tart 1994 óta. A nigériai olimpiai bajnok az Anderlecht színeiben 16 évesen és 87 naposan játszott először a BL-ben.

Youssoufa Moukoko hétvégén már megdöntött egy rekordot Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo/Sebastian El-Saqqa

Favre előzetesen annyit mondott, biztosan rotálni fogja a csapatát, mert az erőltetett menetben erre szükség van, szerinte 30 nap alatt 10 tétmérkőzést játszani nem könnyű feladat.

- mondta a kameruni születésű, német utánpótlás-válogatott Moukokóról a vezetőedző.

A legutóbbi körben a Borussia 3-0-ra verte a Brugge-t idegenben, és három forduló után vezeti az F csoportot.