Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt egészen elképesztő módon rendezték meg Torinóban a Juventus sajtótájékoztatóját - egy nappal a Ferencváros elleni BL-mérkőzés előtt. Az eredeti meghívóban az állt, hogy az eseményre a stadionban kerül sor, így mindenki azt hitte, hogy a hagyományos kérdezz-felelek zajlik majd hétfőn kora délután az olasz városban. Nem így történt. 

Miután felvettük az akkreditációs kártyákat, az őrök beküldtek mindenkit a stadionba. Ott néhány biztonsági ellenőrzés után eljutottunk a médialelátóhoz, ahol már sejtettük, hogy itt nem egy hagyományos sajtóeseményen fogunk részt venni.

Először is kaptunk egy kis fejhallgatót, a hozzátartozó alegységgel, amelyen választhattunk, hogy a szinkrontolmács milyen nyelvre fordítsa a válaszokat a Juventus vezetőedzőjétől, Andrea Pirlótól és lengyel kapusától, Wojciech Szczęsnytől.

Mindez azért történt, mert menet közben kiderült, hogy a koronavírus-járvány miatt nem lehetünk egy légtérben a Juventus edzőjével és annak játékosával, mert míg ők a sajtótájékoztató-teremben foglalhattak helyet, mi a stadionban ültünk le.

Ezzel még talán nem is lett volna baj, bár mondjuk a Barcelona erre az esetre vezette be a zoomos, csak és kizárólag internetes kapcsolaton keresztüli lebonyolítást, de a fordítógépekkel finoman fogalmazva sem volt minden rendben.

Az enyém például csak egy bizonyos szögben működött, amit csak úgy tudtam elérni, ha az egyik kezemmel fogtam, ami gépelés mellett nem annyira ideális állapot.

Mondjuk elnézve a többi kollégát más sem járt jobban, kész Laokoón-csoportok alakultak ki ember és technika között.

Az már tényleg csak hab volt a tortán, hogy kérdezni csak úgy lehetett, ha kézfeltétel után odajött a „mikrofonos ember", aki egy kb. 3-4 méteres rúd végén helyet foglaló mikrofonnal lavírozott az újságírók sorai között.

Természetesen, amikor én kérdezhettem Andrea Pirlótól, akkor javult meg hirtelen a tolmácsgépem, és így a saját hangom sem hallva kellett egy korábbi világbajnoktól megkérdeznem, miket tart a Ferencváros erősségeinek. Mondjuk a kérdésem végére a berendezésem már lerepült rólam, így az ember és technika közötti küzdelem így fejeződött be.

Este 18.30-kor kezdődik a Ferencváros sajtóeseménye. Ezek után érdeklődve várjuk, hogy azt hogyan rendezik meg Torinóban.