Vágólapra másolva!
Wayne Rooney az angol másodosztályban szereplő Derby County ideiglenesen kinevezett edzője nehéz feladat előtt áll, ugyanis egy kilencéves kisfiú személyében komoly riválist kapott. Toby Hall élete vágya, hogy a labdarúgóklub menedzsere lehessen, és készen áll a feladatra - írta a BBC Sport.

A legendás angol csatár szeretné teljes munkaidőben ellátni ezt a szerepet, de erős versenyben áll a kilenc éves kisfiúval, aki első interjújában elbűvölte Mel Morris elnököt.

Toby egyáltalán nem jött zavarba, és azt tanácsolta Morrisnak, hogy egy olyan klubnak, amely ebben a szezonban 12 meccsen csak egy győzelmet aratott és mindössze öt bajnoki gólt szerzett, javítania kell a támadójátékán.

tette hozzá a fiú magabiztosan. "Szeretek formációkat tervezni, és úgy gondolom, hogy nagyon ügyes vagyok benne."

Toby arra a kérdésre is lelkesen válaszolt, hogyan fog megbírkózni a hosszú ingázással lakóhelye és "leendő munkahelye" között, valamint hogyan fogja teljesíteni iskolai kötelezettségeit.

magyarázta lelkesen.

Veszélyben van Wayne Rooney (balra) állása? Forrás: AFP/Adrian Dennis

De vajon Toby tapasztalatlansága számítana-e abban, hogy önállóan irányítsa a klubot? Vagy az elnök ötfősre bővíti a jelenleg négy személyből álló stábot, így Toby a meglátásaival segítheti majd Wayne Rooneyt, Liam Roseniort, Shay Givent és Justin Walkert?

Mindenesetre a fiúcska lelkes, szenvedélyes hozzáállása jól jöhet a sok fiatal játékost foglalkoztató együttesnél. A Derby Countyra ráfér az erősítés, a csapat az angol másodosztály legutolsó, 24. helyét foglalja csak el a tabellán.