Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Nikolics Nemanja elárulta, milyen érzés volt szülőhazája ellen futballozni

KALMÁR Zsolt
Budapest, 2020. november 15. A gólszerző Kalmár Zsoltot köszöntik csapattársai a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójában játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Szerbia ellen a Nemzetek Ligája vasárnap esti mérkőzésén. A találkozó után Kecskés Ákos, Nikolics Nemanja és Kalmár Zsolt értékelték a látottakat.

"Nagyon bosszantott a bekapott gól. Jól kezdtük a mérkőzést, de ekkor egy kicsit figyelmetlenek voltunk. Ez, valamint az összeszokatlanság okozta a kapott gólt" - mondta az első gólnál rosszul helyezkedő Kecskés Ákos.

"Ilyenkor reagálni kell, ilyenkor erősnek kell lenni mentálisan, sikerült is az egyenlítés.

Gyerekkori álmom vált valóra, ezért dolgoztam 20 évet, hogy most megmutassam mire vagyok képes"

- mondta az élete első válogatott mérkőzését játszó jobb oldali védő.

Nikolics Nemanja és Kalmár Zsolt hozták össze az egyenlítő gólt Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Megérdemeltük volna a győzelmet, a végére egy kicsit elfogytunk. Ha egy picivel jobb megoldást választunk a támadások végén, akkor meg tudtuk volna nyerni a meccset" - utalt a számos kimaradó lehetőségre a 24 éves futballista.

Nikolics Nemanja a magyar csapat egyenlítő góljának felelevenítésével kezdte az értékelést:

- mondta a támadó, aki csapatkapitányként vezethette ki a pályára a nemzeti csapatot.

"Nagyon nagy megtiszteltetés volt, hogy én lehettem a csapatkapitány.

Szalai Ádám megsérült, ő azért hiányzott ma. Próbáltam saját magamat adni, nem túlpörögni. Mindig is hálás leszek a Magyarországon megkapott lehetőségnek. Itt élek már 14 éve, nem csináltam nagy presztízst ebből a meccsből. Nem rossz ez az egy pont, mert az oroszok kikaptak."

- árulta el a válogatott céljait Nikolics.

Így örült Kalmár Zsolt a szerbeknek lőtt góljának Fotó: Polyák Attila - Origo

Az egyenlítő gól szerzője, Kalmár Zsolt nem győzött hálálkodni a neki a gólpasszt adó csapattársának. "Köszönöm Nikolicsnak a gólpasszt, nagyon jól észrevette a rést, hogy beindulok oda. Van bennem egy kis hiányérzet, több góllal kellett volna nyernünk, nagyon jól játszott a csapat" - mondta.

"Nagyon jó a közösség, mindenki egy hajóban evez.

Végig uraltuk a mérkőzést, azt csináltuk, amit Marco Rossi mondott a mérkőzés előtt" - Kalmár szerint ez jelentette a titkot. Nem volt könnyű. Szeptemberben volt egy térdsérülésem, majd három hét szünet után visszatértem, és szinte egyből eltört a bokám. Nagyon sok munkát tettem bele, hogy felépüljek és újra itt lehessek. Tovább szeretnék fejlődni, örülök, hogy itt lehettem. Az Eb mindenkinek egy nagy élményt jelenthetne, én is azért fogok dolgozni, hogy ott lehessek.

Mindent egy helyen az Eb-ről