Vágólapra másolva!
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn kijelentette, hogy teljes mértékben hisz átformált csapatában, de nem zárja ki, hogy szükség esetén visszahívja Thomas Müllert, Jérome Boatenget és Mats Hummelst a keretbe.

A szakvezető a 2018-as oroszországi világbajnokság óta áll a kritikák kereszttüzében, mivel csapata címvédőként nem jutott tovább a csoportkörből. A jövője azután vált kérdésessé, hogy a válogatott november 17-én 6-0-ra kikapott Spanyolország vendégeként a Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.

Löw - aki 2006 óta rekordot jelentő 189 mérkőzésen ült a német kispadon - szerződése a 2022-es katari világbajnokság végéig szól, és amikor a német szövetség november végén megerősítette a posztján, kiderült, hogy akár a 2024-es, németországi Európa-bajnokságon is vezetheti a válogatottat.

Thomas Müller visszatérhet a német válogatottba? Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

A 60 éves kapitány hétfői sajtótájékoztatóján elismerte, hogy haragot és csalódást érzett a sevillai vereség miatt, de soha nem veszítette el a motivációját, és nem gondolt a lemondásra.

- vélekedett.
Löw most először mondta azt, hogy nem zárja ki az egy ideje mellőzött, világbajnok Müller, Boateng és Hummels visszahívását, de hangsúlyozta, hogy jelenleg nem lát okot erre.

"Mindent megteszek a csapat sikere érdekében, és mindig azt mondtam, ha jövőre úgy látjuk, hogy a csapatnak szüksége van rájuk, akkor cselekedni foguk"

- nyilatkozta.

A németek a jövő évi kontinensviadalon a világbajnok francia és az Európa-bajnoki címvédő portugál csapat mellett a magyarokkal vannak azonos négyesben, mérkőzéseiket Münchenben játsszák majd.