NBA: 44 ponttal kezdte a szezont James Harden

Golden State Warriors v Houston Rockets - Game Five GettyImageRank2 People SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport USA Texas Houston - Texas Slam Dunk Two People Photography Golden State Warriors Houston Rockets - Basketball Team NBA Toyota Center - Houston N
HOUSTON, TX - MAY 24: James Harden #13 of the Houston Rockets dunks against Draymond Green #23 of the Golden State Warriors in the first half of Game Five of the Western Conference Finals of the 2018 NBA Playoffs at Toyota Center on May 24, 2018 in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Csak három hazai siker született az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati játéknapjának tíz mérkőzésén. A legnagyobb csatát a Portland Trail Blazers-Houston Rockets meccs hozta.

Portlandben a 44 pontos C.J. McCollum volt a meccs hőse, aki a hosszabbításban 6 másodperccel a vége előtt bedobta a hazaiak győztes tripláját a Houston ellen. Klubtársa, Damian Lillard 32 pontig jutott. A kilenc játékossal kiálló Rockets ásza, a karanténszabályok megszegése miatt előzőleg négy napra eltiltott James Harden ugyancsak 44 ponttal zárt, de csapatának utolsó támadásánál eladta a labdát.

A Philadelphia sorozatban 13-adszor győzte le a New Yorkot, a Sixers kispadján ülő Doc Rivers edzői pályafutásának 945. sikerét ünnepelhette, ezzel immár egyedül foglalja el az örökranglista 10. helyét.
Charlotte-ban az oklahomai Shai Gilgeous-Alexander 1,4 másodperccel a dudaszó előtt szerezte meg a győztes kosarat, miután az utolsó két percben a házigazdák ledolgozták 13 pontos hátrányukat, és kiegyenlítettek.

Az idén Houstonból Washingtonba igazolt Russell Westbrook hiába ért el tripla duplát 15 ponttal, 15 lepattanóval és 12 gólpasszal, a fővárosiak kikaptak a vendég Orlandótól. Az olimpiai és világbajnok Westbrook lett az NBA történetében a negyedik, aki két tripla duplával kezdi meg az idényt, erre előzőleg csak Magic Johnson (kétszer), Jerry Lucas és Oscar Robertson volt képes.

Eredmények:
Memphis Grizzlies-Atlanta Hawks 112-122
Washington Wizards-Orlando Magic 120-130
Detroit Pistons-Cleveland Cavaliers 119-128 - kétszeri hosszabbítás után
Charlotte Hornets-Oklahoma City Thunder 107-109
New York Knicks-Philadelphia 76ers 89-109
Chicago Bulls-Indiana Pacers 106-125
San Antonio Spurs-Toronto Raptors 119-114
Utah Jazz-Minnesota Timberwolves 111-116
Portland Trail Blazers-Houston Rockets 128-126 - hosszabbítás után
Sacramento Kings-Phoenix Suns 106-103