Vágólapra másolva!
A Ferencváros szerda este kilenckor lép pályára a Bajnokok Ligájának (BL) ötödik csoportmeccsén a Barcelona ellen, a Puskás Arénában. A zárt kapus mérkőzés előtt a Barcelona online sajtótájékoztatót tartott Ronald Koeman vezetőedző és a csapatból Trincão részvételével.

"A szerdai mérkőzés is fontos és az is, hogy más játékosoknak is lehetőséget tudjunk adni a Bajnokok Ligájában, mert a La Ligában is nyerni szeretnénk" - kezdte Ronald Koeman a sajtótájékoztatót. Piqué kapcsán elmondta a holland szakember, hogy majd az orvosok eldöntik, hogy kell-e operáció a játékosnak vagy sem.

Arra a kérdésre, hogy ebben az idényben pályára tud-e lépni Piqué, csak azt tudta mondani Koeman, hogy bízik benne.

Lionel Messi bajnokságon kapott sárga lapja kapcsán megjegyezte a holland szakember: "Ez egy tiszteletadás volt Diego Maradona előtt, ha emiatt megmarad a meccsen kapott sárga lapja, az ellen nem tudok mit tenni. Vele kapcsolatban azt tudom mondani, hogy még mindig az egyik legjobb játékos a csapatban."

"Az eddigi meccseken megpróbáltunk a legjobb felállással és taktikával pályára lépni,

Griezmann eddig ez ügyben megmutatta, hogy formában van, jól dolgozik, lehet a Ferencváros ellen is lehetőséget adok neki.

A pénzügyi helyzet miatt is eljött az idő, hogy a fiataloknak is minél több lehetőséget adjak, mert ez lehet a jövő a klubnál. Így is nagyon jó labdarúgókkal tudunk együtt dolgozni" - mondta az 57 éves edző a Barcelona által eddig mutatott játék kapcsán.

A pályára küldött fiatalok kapcsán Koeman elmondta, hogy mielőtt lehetőséget kaptak volna, mindegyikőjükkel sokat edzettek, ezért nem lepte meg őt, amikor ezek a tehetségek jó teljesítményt nyújtottak a rájuk nehezedő nyomás ellenére is. Ezért a jövőben is bízniuk kell a fiatalokban és támogatni őket.

Lionel Messi nem lép pályára a Ferencváros ellen Forrás: AFP/Josep Lago

"Nehéz meccsre számítok a Ferencváros ellen, az előző mérkőzés nekünk nagyon jól sikerült, de ez a találkozó az FTC-nek is rendkívül fontos lesz. A Juventus ellen kiválóan futballoztak, nagyon jól harcoltak, biztos nagyon jó mérkőzésünk lesz ellenük.

A Ferencváros legnagyobb ereje, hogy nagyon jó és gyors játékosai vannak, bármelyik percben okozhatnak meglepetést a mi játékosainknak."

Koeman elmondta az Origo kérdésére, hogy szerinte miben fejlődött az FTC az elmúlt BL-meccseken.

"Fejlődtek természetesen, jó meccsük volt legutóbb a Juventus ellen is, amelynek a végén az utolsó percekben veszítettek 2-1-re, de rendkívül jó mérkőzés volt.

Ha egy olyan nagy csapat ellen lépsz pályára, mint a Barcelona, akkor az ellenfél mindig maximálisan koncentrál, erre számítunk a Ferencvárostól is szerdán."

Koeman azt is megerősítette az Origo kérdésére válaszolva, hogy

Lionel Messi pihenőt kap a hétvégi La Liga-mérkőzésre, így nem utazik el Budapestre.

A vezetőedző előtt a Barcelona fiatal játékosa, Trincao is elmondta a várakozásait a mérkőzés kapcsán:

A legjobbamat akarom adni magamból és a sok edzéssel szeretnék majd fejlődni és gólt lőni a csapatban, mérkőzésről mérkőzésre javulni.

Nekem ez egy álom, hogy itt lehetek, és csak azon jár az eszem, hogy továbbra is itt maradhassak a Barcelonában. Ebben az idényben az a célom, hogy minden meccsen játszani tudjak, az a feladatom, hogy mindig a maximumot nyújtsam a pályán" – mondta az U19-es Európa-bajnok labdarúgó a Ferencváros elleni BL-meccs előtti sajtótájékoztatón.