Visszajutott az élvonalba a repülőgép-szerencsétlenséget szenvedő brazil focicsapat

Horizontal
(FILES) In this file photo taken on November 29, 2017, people attend a ceremony in honour of the victims and survivors of Lamia flight 2933 on the first anniversary of the plane crash in Colombia that wiped out Brazilian football club Chapecoense, at the Arena Conda stadium, in Chapeco, Santa Catarina, Brazil. - Chapecoense, the modest Brazilian football club that sparked a wave of global solidarity after the plane crash that decimated it in 2016, will return to the Brazilian first division in 2021 after a season in the B series. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Fiugeirense elleni keddi 2-1-es győzelemmel a Chapecoense futballcsapata visszajutott a brazil focibajnokság élvonalába.

A brazil Chapecoense csapata 2016. november 28-án a kolumbiai Medellinbe tartotta a Copa Sudamericana első fordulójában, amikor a rossz látási viszonyok miatt a repülőgépük egy hegyoldalnak ütközött, és a fedélzeten tartózkodó 77 emberből – játékosok, szakmai stáb és újságírók – 71-es életüket vesztették.

A csapat ezt követően előbb kölcsönkapott, majd önerőből igazolt játékosokkal egészen 2019-ig őrizte helyét a brazil élvonalban (Serie A), ekkor azonban kiesett a másodosztályba.

Kedden viszont a Serie B 34. fordulójában 2-1-re legyőzték a Figueirense együttesét, így négy fordulóval a bajnokság befejezése előtt biztossá vált, hogy a zöld-fehérek visszajutnak a legjobbak közé. Érhető, hogy a lefújás után nagy volt az öröm az öltözőben: