Vágólapra másolva!
Elengedi J.J. Wattot, a mezőny egyik legjobb védőjátékosát a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Houston Texans.

A texasi klub és a szélső védőfalember pozícióban játszó, 31 éves Watt közös megegyezéssel bontja fel szerződését, amelyből még egy év volt hátra.

"A kapcsolatom a houstoni emberekkel különleges, és tudom, ez milyen ritka. Szeretném, ha tudnátok, mennyire becsüllek titeket. Szeretném megköszönni a McNair családnak, hogy draftoltak és megadták a lehetőséget arra, hogy az NFL-ben szerepeljek. Köszönöm, Houston" - üzent a közösségi médiában a védő a drukkereknek és a tulajdonosnak is.

Wattot, aki az elmúlt egy évtizedben a csapat arca és egyik legjobbja volt, 2011-ben az amatőr játékosbörze (draft) 11. helyén választotta ki a Texans. Az elmúlt tíz idényben háromszor választották meg az Év védőjátékosának, ötször került be az Év csapatába. A legfontosabb statisztikai mutatók közül az ellenfél irányítóit 101 alkalommal vitte földre (sack), volt 61 leütött passza, 531 szerelése, továbbá 25 alkalommal erőszakolt ki labdavesztést. Emellett olykor támadóoldalon is bevetették, három elkapott touchdownja van.

Watt szerződéséből még egy év hátra volt. Forrás: AFP/2019 Getty Images/Bob Levey

A nagy átalakulásban lévő Texans - mely 4/12-es győzelmi mutatóval zárta az előző idényt - tavaly nyáron elcserélte legjobb elkapóját, DeAndre Hopkinst, míg a csapat irányítója, DeShaun Watson a legutóbbi idény után jelezte, a továbbiakban nem szeretne a Houstonban játszani.

A klub az előző szezon közben menesztette vezetőedzőjét, Bill O'Brient, a helyét a holtidényben David Culley vette át.