A következő szezontól jön a videobíró az NB I-es meccseken

Horizontal
A videobíró-technológia befejezésével komoly szintet lép az NB I-es bajnokság
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos dokumentumtárában megjelentek a következő szezonra vonatkozó versenykiírások. Ebből kiderül, hogy az OTP Bank Liga július 30-án kezdődő következő szezonjától alkalmazzák majd a videobíró-technológiát.

A labdarúgó OTP Bank Liga versenykiírása nem sokat fog változni. A 12 csapat ezúttal is háromkörös rendszerben fog megvívni egymással, kiemelés nélkül, és változatlanul két csapat esik ki a szezon végén.

A legfontosabb változás, hogy a következő szezontól már az NB I-ben is alkalmazni fogják a videobíró-technológiát, így minden NB I-es csapat stadionjába telepíteni kell majd a VAR-rendszert a nemzetközi előírásoknak megfelelően.

A videobíró-technológia befejezésével komoly szintet lép az NB I-es bajnokság Forrás: AFP/Jon Super

A koronavírus-járvány miatt a követező szezonban is ötöt lehet majd cserélni meccsenként - de csak akkor, ha a futball szabályalkotó testülete (IFAB) meghosszabbítja a határozatát.

Az is eldőlt, hogy a Magyar Kupa-döntőnek a követező szezonban is a Puskás Aréna ad majd otthont. Az NB I-es és az NB II-es csapatok pedig a 3. fordulóban kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

A 2021/22-es szezon teljes versenykiírása az MLSZ dokumentumtárában tekinthető meg.