Vágólapra másolva!
Dragan Stojkovicot nevezték ki a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának. A bejelentés szerint a játékosként 84-szeres jugoszláv válogatott szakember szerződése a 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozatának végéig szól.

"Nincs nagyobb megtiszteltetés, mint hazád válogatottját vezetni. Ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kaphattam volna" - mondta bemutatkozásakor az 56. életévét szerdán betöltő Stojkovic.

A szövetségi kapitányi poszt azután üresedett meg, hogy decemberben menesztették Ljubisa Tumbakovicot, mert a nemzeti együttes az Eb-pótselejtező novemberi döntőjében 11-esekkel alulmaradt a skót csapattal szemben, így nem jutott ki a kontinensviadalra. A Nemzetek Ligája tavaly őszi küzdelemsorozatában a szerbek együtt szerepeltek a végül csoportgyőztes és így élvonalba jutott magyarokkal.

Dragan Stojkovicot nevezték ki a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának Forrás: AFP/Str

Stojkovic meghatározó középpályása volt az 1993-ban Bajnokok Ligája-győztes Olympique Marseille-nek, illetve az 1990-ben vb- és 2000-ben Eb-negyeddöntős jugoszláv válogatottnak. Edzőként legnagyobb sikere, hogy japán bajnoki címre vezette a Nagoja Grampus Eight csapatát. Legutóbb, 2015 és 2020 között a kínai élvonalban szereplő Kuangcsou R&F együttesét irányította.