Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria
Vágólapra másolva!
Thomas Müller százszoros német válogatott labdarúgó nem zárta ki, hogy egyszer távozik a Bayern Münchentől, amelyben 21 éve szerepel.

A The Times című brit napilapnak adott interjúban a 31 éves támadójátékos úgy fogalmazott, különös a kapcsolata a klubbal, amelyet már akkor szeretett, mielőtt elkezdett futballozni, de szerinte nem lenne szégyen, és számára egyáltalán nem jelentene problémát más csapathoz igazolni.

Müller távozna a Bayern Münchentől? Forrás: AFP/Christof Stache

Müller 11 éves korában került nevelőegyesületétől, a TSV Pähltől a Bayern München utánpótlásába.

A felnőtt csapat tagjaként 2008 óta kilencszeres bajnoknak, hatszoros Német Kupa-győztesnek, kétszeres Bajnokok Ligája-győztesnek és kétszeres klubvilágbajnoknak mondhatja magát.

Hozzátette, már 2019 őszén foglalkoztatta a távozás gondolata, amikor Niko Kovac vezetőedzői időszakában kiszorult a kezdőcsapatból, de a jelenlegi szakvezető, Hans-Dieter Flick ismét alapemberként számol vele.

Minden sorozatot figyelembe véve Müller eddig 13 gólt és 17 gólpasszt jegyzett a szezonban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Matthias Balk

A világbajnok és vb-bronzérmes Müller leszögezte, továbbra is reméli, hogy van esélye visszakerülni a német válogatottba, és ott lehet a tavalyról idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon. Joachim Löw szövetségi kapitány legkorábban májusban dönti el, hogy visszahívja-e a keretbe a támadójátékost, aki - Mats Hummelshez és Jérome Boatenghez hasonlóan - 2019 márciusában volt legutóbb válogatott.

Mindent egy helyen az Eb-ről