Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus szerint a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra behívja majd a német válogatott keretébe Thomas Müllert Joachim Löw szövetségi kapitány.

A 60 esztendős szakember a Sky Sport weboldalán vezetett blogjában azt írta, szerinte

"egy ilyen játékosnak helye van a csapatban. Ha Müllert a kispadra ültetik, az csak felesleges vitákhoz vezet, és elvonja a figyelmet a lényegről".

A Nationalelftől a nyári Eb után távozó Löw a 2018-as világbajnokságot követően döntött úgy, hogy a továbbiakban nem számít Müller, valamint Mats Hummels és Jerome Boateng szolgálataira a válogatottnál.

írta Matthäus, aki szerint így a középpályán számos variációs lehetőség állna rendelkezésre a németeknél.

Matthäus szerint Müller játékára szüksége van a német válogatottnak Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Tim Groothuis

fogalmazott a korábbi magyar szövetségi kapitány, aki szerint az tény, hogy a középpályások közül senki nem rendelkezik olyan képességekkel, mint Joshua Kimmich.

"Túl sok olyan sztár, aki úgy gondolja, hogy játszania kellene, de ehelyett a kispadon ül, több nyugtalanságot hoz, mint sikert" - foglalta össze gondolatait a játékosként 150-szeres német válogatott Matthäus.

A németek a június 11-én kezdődő Eb-n a magyarokkal, valamint a világbajnok franciákkal és az Eb-címvédő portugálokkal szerepelnek azonos csoportban.