Most egy edző állt elő egy új bajnokság ötletével

Horizontal
A Manchester United két korábbi vezetőedzője, David Moyes és José Mourinho
Vágólapra másolva!
A korábban az Evertont és a Manchester Unitedet, jelenleg pedig a West Ham Unitedet irányító David Moyes a Premier League reformjával állt elő.

A skót szakember nem meglepő módon hazája két élcsapatát, azaz a friss bajnok Rangerst és az elmúlt években egyeduralkodó Celticet "csatornázná be" az angol élvonalba, azaz a Premier League-be.

"Valamilyen módon muszáj változtatni" – idézi a BBC Moyest, aki szerint az élcsapatokon a rengeteg mérkőzés miatt hatalmas a terhelés, ezért azt legalább a hazai színtéren csökkenteni kellene.

"Meggyőződésem, hogy a Premier League egy briliáns dolog, de a top csapatoknak rengeteg meccset kell játszaniuk. Szóval, miért ne lehetne egy Premier Leauge I és egy Premier League II?" – tette fel a kérdést, hozzátéve, utóbbihoz csatlakozhatna a két glasgow-i csapat.

Old Firm, azaz Celtic–Rangers a Premier League-ben? Elég vadul hangzik Forrás: AFP/Andy Buchanan

A gondolatot nem fejtette ki bővebben, csupán arra utalt, hogy mintegy megfelezve a bajnokságot a legjobbaknak kevesebb mérkőzést kellene játszaniuk.

Moyes szerint itt lenne az ideje, hogy az Egyesült Királyság ne csak politikailag, hanem futball terén is egyesült legyen. A dolog részben már megvalósult, hiszen a legjobb walesi csapatok, mint a Swansea és a Cardiff City már régóta az angol bajnoki rendszerben, azaz PL-ben vagy a Championshipben szerepelnek, azaz az ötlet nem kivitelezhetetlen.

Azonban óriási különbség, hogy míg Walesben lényegében félprofi bajnokság üzemel, addig a skót Premiership egy nagyon is működő, profi bajnokság, amelyik soha nem egyezne bele, hogy elveszítse a két legnagyobb csapatát. Még úgysem, hogy a Celticen és az újra ereje teljében lévő Rangersen kívül más klubnak esélye sincs a végső győzelemre.