Roman Abramovics már nagyon bánja, hogy a Chelsea csatlakozott a Szuperligához

fbl Horizontal
orosz milliárdosok
Chelsea's Russian owner Roman Abramovich applauds, as players celebrate their league title win at the end of the Premier League football match between Chelsea and Sunderland at Stamford Bridge in London on May 21, 2017. - Chelsea's extended victory parade reached a climax with the trophy presentation on May 21, 2017 after being crowned Premier League champions with two games to go. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Roman Abramovics, a Premier League-ben szereplő Chelsea futballklub tulajdonosa mélyen megbánta, hogy a hét elején csatlakozott az Európai Szuperliga nevű kezdeményezéshez.

A Real Madrid és a Juventus által életre hívott, 12 európai sztárcsapattal, köztük hat angol klubbal elrajtolni szándékozó Szuperliga 48 órát sem élt. Az utolsók között csatlakozó Chelsea, látva az Európa és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, azaz az UEFA és a FIFA kemény ellánállását, valamint a szurkolók határozott elutasítását, elsőként lépett ki a társaságból.

Roman Abramovics végül csak jó döntést hozott a Szuperligával kapcsolatban Forrás: AFP/Ben Stansall

"Ma már a tulajdonos és a vezetőség valamennyi tagja látja, hogy ezt a döntést (mármint a csatlakozást - a szerk.) nem lett volna szabad meghozni. Mélységesen sajnálom" – mondta el szombaton Roman Abramovics, a klub tulajdonosa, aki bevallotta, hogy már-már pánikreakció volt a csatlakozás, tudniillik attól tartottak, ha nem lépnek be, akkor versenyhátrányba kerülnek a PL és a kontinens legnagyobb klubjaival szemben.

"Mindig is az vezérelt, hogy a pályán és azon kívül is a világ legjobb klubja legyen a Chelsea" – szögezte le Abramovics.

Az Európai Szuperligáról megjelent cikkeinket ide kattintva olvashatja el.