Löw mégis meghátrál a német válogatott száműzött klasszisainak ügyében?

Soccer Laenderspiel / Freundschaftsspiel / Germany - Saudi Arabia 2: 1 Sports Sports jersey National Team Database ATeam DEU Germanys Test Match A Team NATIONALELF Preparation Saudis Soccer Friendly Game German National Dress Footballer SP Arabian interna
Joachim "Jogi" LOEW (LOW) l. (coach / Bundescoach, GER) Thomas MUELLER (Muller, GER) is clapping after his substitution. Soccer Laenderspiel, Friendly Match, Germany (GER) - Saudi Arabia (KSA) 2: 1, on 08/06/2018 in Leverkusen / Germany. | usage worldwide (Photo by Anke Waelischmiller/SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Joachim Löw szövetségi kapitány szerint a német válogatottnak nem szabad elvesztenie a hitét önmagában azok után, hogy szerdán este meglepetésre 2-1-re kikapott Észak-Macedóniától a jövő évi, katari labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatában.

A németek - akik a nyári Európa-bajnokságon a magyarokkal azonos csoportban szerepelnek majd - húsz év után először veszítettek hazai pályán vb-selejtezőt, azóta 35 mérkőzésen maradtak veretlenek, a legutóbbi 18-at pedig megnyerték. Így ráadásul az Eb után távozó Löw a vb-selejtezőket tekintve vesztes meccsel fejezi be a munkát a Nationalelfnél.

A szakember a szerdai összecsapás után azt mondta, hogy természetesen óriási csalódottságot éreznek az eredmény miatt.

"Az előző két mérkőzéssel ellentétben ezúttal nem találtuk a játékunkat" – fogalmazott. "Ennek megvannak az okai. Nem volt tempó a játékunkban, ahelyett, hogy passzoltunk volna, sokat futottunk a labdával.

Löw hozzátette: 1-1-nél adódott egy óriási gólszerzési lehetőségük, amikor Ilkay Gündogan és Timo Werner kettő az egyben mehetett a vendégek kapuja felé, de ez végül kimaradt. A szakvezető úgy érezte, ez nyomot hagyott a csapatán.

Lehet, hogy ismét kénytelen lesz egy hajóban evezni Joachim Löw (balra) és Thomas Müller Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller/Sven Simon

A németek egymás után másodszor is vereséggel kénytelenek megkezdeni a hosszú, mérkőzések nélküli időszakot – ősszel a spanyoloktól elszenvedett 6-0-s kudarcot kellett jó ideig emészteniük –, a kapitány szerint a mostani vereséget is fel kell dolgozniuk.

Semmi esetre sem szabad elvesztenünk a hitünket a csapat erejében. És azt az érzést sem szabad elengednünk, hogy egy jó tornát játszhatunk júniusban és júliusban" – fogalmazott Löw.

A 61 éves szakember arra a kérdésre, hogy a korábban száműzött Thomas Müllert és Mats Hummelst is beválogatja-e majd az Eb-keretbe, kitérő választ adott, de az eddig megszokott következetes elutasítás helyett, mintha most résnyire kinyitotta volna a válogatott ajtaját a két világbajnok játékos előtt.

A németek a szerdai fiaskó után csak a harmadik helyen állnak a csoportjukban Örményország és Észak-Macedónia mögött.