Az MTK leigazolta az NB I egyik legtehetségesebb focistáját

NAGY Zsolt, Kovácsréti Márk,
Kovácsréti Márk a Puskás Akadémia elleni meccsen
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MTK Budapest a hivatalos honlapján tudatta, hogy kivásárolta a szerződéséből a Kisvárda 20 éves szélsőjét, Kovácsréti Márkot.

Kovácsréti az elmúlt két NB I-es szezon egyik legtöbbet foglalkoztatott fiatal játékosának számít. Budapestről került Kisvárdára, ahol már 18 évesen megadták neki a lehetőséget a felnőtt csapatban. Mutatott teljesítményének köszönhetően be is került a magyar korosztályos válogatottakba is.

Kovácsréti Márk a Puskás Akadémia elleni meccsen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Fiatal kora ellenére már 49 élvonalbeli mérkőzésnél jár a ballábas szélső, karrierjében pedig a továbblépéshez a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét választotta, miután a két klub sikeresen megállapodott a klubváltásról.

Kovácsréti képességei szurkolóink számára is ismerősek lehetnek, hiszen tavaly ősszel egy látványos találattal egyenlített az MTK elleni meccsen.

Kisvárdáról eredményes teljesítménnyel búcsúzott, hiszen a záró fordulóban három találatot is ő készített elő a Paks elleni mérkőzésen. Eddigi klubjában 65 tétmérkőzésen összesen 6 gólig és 11 gólpasszig jutott.

- mondta Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója a hivatalos megállapodást követően.

A 20 éves szélső könnyen lehet, hogy a távozó félben lévő Varga Roland helyére érkezett. Mint ismert, a 31 éves szélső nagy valószínűséggel az Arab emírségekbeli al-Ittihad játékosa lesz, amellyel kétéves szerződést készül kötni.

Kovácsréti Márk az MTK második nyári szerzeménye, miután a fővárosi klub kedden bejelentette az angol utánpótlás válogatott játékos, James Weir leigazolását is.