Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo, a Juventus portugál sztárja Instagram-posztban gratulált az Internazionale bajnoki címéhez, és virágnyelven bejelentette, hogy a szezon végén távozik az olasz rekordbajnok csapattól.

A koronavírus-járvány miatt a torinói klub rossz anyagi helyzetben van, ezért az ötszörös aranylabdás támadó távozása már hónapok óta terítéken van. Múlt héten azon kapták a portugált, hogy a luxusautóit egy kamionra pakolva elszállítják Torinóból.

A 36 éves Ronaldo az idei szezonban 33 bajnoki mérkőzésen 29 gólt lőtt, ezzel megnyerte a Serie A gólkirályi címét, nem mellesleg ő lett a futballtörténelem első játékosa, aki három különböző top bajnokságban – angol, spanyol és olasz – is átlépte a százgólos határt. Ronaldo múlt héten az Olasz Kupát is megnyerte a Juventusszal, ezzel pedig minden lehetséges trófeát begyűjtött Olaszországban, és úgy tűnik, elérte minden kitűzött célját.

Úgy tűnik, három év után véget ér Ronaldo torinói kalandja Forrás: AFP/Marco Bertorello

„Egy topjátékos élete és pályafutása során egyszer fent van, máskor pedig lent. Évről évre rendkívüli játékosokkal és ambiciózus, fantasztikus csapatokkal mérkőzünk meg, ezért folyamatosan a legjobbunkat kell nyújtani, hogy ilyen magas szinten maradjunk. Idén nem tudtuk megnyerni a Serie A-t, gratulálok az Internek a megérdemelt bajnoki címéhez.

Ugyanakkor értékelem mindazt, amit ebben a szezonban elértünk a Juventusszal, csapat- és egyéni szinten egyaránt.

Az Olasz Szuperkupa és az Olasz Kupa megszerzése, valamint a Serie A gólkirályi címe boldogsággal tölt el, mivel ebben az országban semmit nem könnyű nyerni.

Ezekkel az eredményekkel teljesítettem azokat a célokat, amelyeket akkor tűztem ki magam elé, amikor Olaszországba érkeztem:

megnyerni a bajnokságot, a kupát és a szuperkupát, továbbá a legjobb játékosnak és a gólkirálynak járó címet begyűjteni ennél a nagyszerű futballnemzetnél, amely remek játékosokkal, hatalmas klubokkal és nagyon sajátos futballkultúrával rendelkezik. Mondtam már korábban, hogy nem üldözöm a rekordokat, hanem a rekordok üldöznek engem. Azok számára, akik nem értik, mire gondolok, nagyon egyszerű elmagyarázni: a labdarúgás csapatsport, de a klub céljainak elérését a minél jobb egyéni teljesítménnyel tudjuk segíteni. Folyamatosan egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtva a pályán, egyre többet és többet dolgozva a pályán kívül, így születhetnek meg az egyéni rekordok és a csapatsikerek, az egyik a másikból következik.

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo sziluettje Forrás: AFP/Marco Bertorello

Nagyon büszke vagyok az elmúlt napokban többször ismételt teljesítményre:

  • bajnok Angliában, Spanyolországban és Olaszországban
  • kupagyőztes Angliában, Spanyolországban és Olaszországban
  • Szuperkupa-győztes Angliában, Spanyolországban és Olaszországban
  • legjobb játékos Angliában, Spanyolországban és Olaszországban
  • gólkirály Angliában, Spanyolországban és Olaszországban
  • 100 szerzett gól fölött Angliában, Spanyolországban és Olaszországban.

Semmihez nem hasonlítható az az érzés, hogy tudom, nyomot hagytam azokban az országokban, ahol játszottam, és örömet szereztem a klubjaim szurkolóinak. Ezért dolgozom, ez motivál engem, és az utolsó napig ez fog hajtani. Köszönet mindenkinek, aki részese volt ennek az utazásnak" – áll Cristiano Ronaldo Instagram-posztjában.

Az utóbbi hetekben a nemzetközi sportsajtó több csapattal is összehozta Ronaldót. Tavasszal Zinédine Zidane, a Real Madrid edzője is elismerte, hogy Ronaldo még mindig képben van Madridban. Olyan hírek is felröppentek, hogy az ötszörös aranylabdás az Európa-bajnokság után visszatér szülőhazájába, és újra a Sporting Lisszabon játékosa lesz. És a Juventustól való távozási szándéka óta állítólag egy másik korábbi klubja, a Manchester United is szívesen szerződtetné.