Ronald Koeman több tiszteletet várt volna a Barcelonától

Barcelona Ronald Koeman
Ronald Koeman a lelátóról figyelheti majd az Atlético elleni hétvégi rangadót
Vágólapra másolva!
Ronald Koeman, a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő FC Barcelona holland vezetőedzője több tiszteletet várt volna el a klubtól és a spanyol médiától is.

Erről a szombati, Eibar elleni bajnoki mérkőzést megelőző péntek esti sajtótájékoztatón beszélt, és arra célzott, hogy a katalán (és általában a spanyol) sajtó tényként kezdte kezelni, hogy a kudarcot jelentő szezon végén ki fogják rúgni, a helyére pedig a klub korábbi ikonikus középpályását, az szaúdi al-Szadd kispadján ülő Xavi Hernándezt teszik. A híresztelést Joan Laporta klubelnök is "megerősítette", amikor úgy kommentálta, hogy valóban változások lesznek a nyár folyamán.

"Tisztelni kell az edzőt és a játékosokat is. A szezon vége felé egyáltalán nem éreztem a klub támogatását" – panaszkodott Koeman, aki szerint nincs rendjén, hogy a játékosai a sajtóból tudják meg az őket érintő híreket.

– folytatta.

Ronald Koemen 2020 augusztusában vette át a csapat irányítását Quique Setiéntől, azonban az áprilisban megnyert Király Kupán kívül nem sok sikert tudott felmutatni. A Bajnokok Ligájából a nyolcaddöntőben estek ki, méghozzá nagyon simán a Paris Saint-Germainnel szemben, míg a bajnokságban be kell érniük a harmadik hellyel.

Könnyen lehet, hogy Ronald Koeman utoljára irányítja szombaton a Barcelonát Forrás: AFP/Lluis Gene

– tette még hozzá.

A képet ugyanakkor árnyalják a spanyol futball egyik legavatottabb szakértője, Guilleme Balague által elmondottak.

Tudomása szerint ugyanis a múlt héten Laporta és Koeman két és fél órán tárgyalt egymással, és elképzelhetetlen, hogy ne került volna szóba a holland jövője.

Szerinte viszont az is tény, hogy Laporta szabadulna Koemantól, csakhogy hiába volt már jó ideje nyilvánvaló, hogy indul az elnökségért, és várható, hogy nyerni is fog, egyetlen elfogadható jelöltet sem mutatott be a holland helyett. Xavi kinevezése pedig szintén nem lenne kedvére való.

A klub igazgatótanácsa is megosztott: vannak, akik felől maradhatna Koeman, mások inkább a Bayern Münchennel mindent megnyerő Hansi Flicket, míg megint mások a klubot egykor játékosként, majd edzőként is szolgáló Frank Rijkaardot látnák szívesen a kispadon. A bizonytalanság pedig szemmel láthatóan a játékosokra is rossz hatással van.

– zárta eszemfuttatását Balague a BBC-n hallható podcastjében.