Vágólapra másolva!
A Manchester United legendája és a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya januárban újra bíróság elé áll, mivel azzal vádolják, hogy a korábbi barátnőjét és annak nővérét is bántalmazta.

A vádak szerint a 47 éves Giggs tavaly novemberben a manchesteri otthonában bántalmazta és testi sértést okozott korábbi barátnőjének, a 36 éves Kate Greville-nek.

A walesiek edzője korábban tagadta a vádakat, de mindenben együttműködött a hatóságokkal, majd óvadék ellenében elengedték, de eljárás indult ellene.

A BBC megírta, hogy Giggs a manchesteri koronabíróság előtt 2022. január 24-én fog megjelenni.

A korábbi kiváló labdarúgó pénteken egy rövid tárgyaláson jelent meg a bíróságon, ahol megerősítették a dátumot. Azt az információt kapta, hogy a tárgyalás három hétig tarthat majd, de előtte részt vesz egy jogalap és tárgyalás előkészítő meghallgatáson, július 23-án.

Ryan Giggset testi sértéssel vádolják Forrás: AFP/Oli Scarff

Giggset erőszakkal, megaláztatással, zaklatással és bántalmazással vádolják, maga az érintett korábban azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy mihamarabb tisztázni szeretné a nevét és az ártatlanságát.

Giggset azzal is vádolják, hogy a 2017. december 1. és tavaly november 2. közötti időszakban korábbi barátnőjének a húgát, Emmát is bántalmazta.

A 47 éves edzőt a júliusi bírósági megjelenéséig felmentették, azonban a walesi válogatott szövetségi kapitányaként nem vehet részt a nyári Európa-bajnokságon. A Wales-i Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy Robert Page irányítja a nemzeti csapatot a labdarúgó-Eb során.