A Bayern München sztárja megérdemli, hogy újra szerepelhessen német válogatottban

foci eb német válogatott thomas müller
Thomas Muller of Germany celebrates victory after the Euro 2016 quarterfinal match between Germany and Italy in Bordeaux, France, July 2, 2016. Germany won the match with 7-6 after the penalty.
Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus korábbi magyar szövetségi kapitány abban reménykedik, hogy Thomas Müller meghívót kap a német labdarúgó-válogatottba a június 11-én kezdődő - részben budapesti rendezésű - Európa-bajnokságra, amelyen a magyar együttessel szerepel azonos csoportban.

A játékosként világ- és Európa-bajnok szakember az olasz Gazzetta dello Sport című napilapnak adott interjúban azt mondta, a Bayern München támadója megérdemli, hogy újra szerepelhessen a Nationalelfben, amelynek szurkolói pedig azt érdemlik meg, hogy láthassák Müllert a csapatban.

"A német labdarúgás érdekében remélem, hogy Müller végre ismét meghívót kap" - jelentette ki Matthäus, aki korábban már többször kritizálta a nyári Eb után távozó Joachim Löw szövetségi kapitányt, amiért a 2018-as vb után úgy döntött, a továbbiakban nem számít Müller, valamint Mats Hummels és Jerome Boateng szolgálataira a válogatottnál.

Matthäus szerint a magyarokkal azonos csoportban szereplő németek képesek megnyerni az idei Eb-t, de úgy véli, ez elsősorban a védelmen múlik. A 150-szeres válogatott szakember szerint ugyanakkor a drukkereknek már akkor is elégedettnek kell lenniük, ha Löw együttese az elődöntőig jut.

Matthäus reméli, hogy Müller visszatérhet a német válogatottba Forrás: NurPhoto/Guo Yong/Xinhua/Photoshot/NurPhoto/Guo Yong

"Nagyon jó a középpálya Joshua Kimmich-hel, Leon Goretzkával, és Ilkay Gündogannal, a támadók szintén kiválóak, a gondok viszont hátul kezdődnek" - mondta Matthäus, aki szerint a csatárok az egyes mérkőzések megnyerésében tudnak segíteni, de trófeákat csak egy jól működő védelemmel lehet elhódítani.

A koronavírus-járvány miatt tavalyról idénre halasztott Európa-bajnokság legnagyobb esélyeseként Matthäus a világbajnoki címvédő francia válogatottat nevezte meg.

A kontinensviadalt június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

A magyar válogatott a németek mellett a franciákkal, valamint a címvédő portugálokkal szerepel egy csoportban.