Vágólapra másolva!
Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője marasztalja a francia Paul Pogbát és az uruguayi Edinson Cavanit.

A francia világbajnok 2016 óta erősíti a csapatot, és bár a szerződése csak jövő nyáron jár le, a menedzsere decemberben kijelentette, hogy Pogba boldogtalan Manchesterben, és karrierje újjáélesztése érdekében klubot kell váltania.

"Ismeri a vele kapcsolatos érzéseimet. Azt akarom, hogy maradjon" - mondta Solskjaer. Csapatuk a Premier League tabellájának második helyén áll, az Európa-liga elődöntőjének első mérkőzését pedig 6-2-re megnyerte az AS Roma ellen.

Hozzátette, már az utánpótlásban is edzője volt Pogbának, és szerinte a jó kapcsolatuk hozzásegítette a középpályást, hogy ismét a lehető legjobb formába kerüljön.

Kulcsfontosságú lesz, hogy a Manchester United meg tudja-e tartani Paul Pogbát és Edinson Cavanit Forrás: AFP/Clive Rose

"Jobb akar lenni, hallgatott rám, és láthatjuk, hogy itt is jól érzi magát. Még gyerek volt, amikor először együtt dolgoztunk, és mindig is azt mondtam, hogy szívesen irányítom a munkáját. Élvezem a közös edzéseket és beszélgetéseket, mert ő egy győztes típus" - magyarázta a norvég szakvezető.

Edinson Cavani októberben egy plusz egy évre írt alá a Unitedhez.

Solskjaer úgy fogalmazott, az uruguayi csatár is győztes mentalitású ember, és az ő esetében is fontos, hogy örömmel menjen edzésre, és élvezze a játékot.

"Ha érzik a csapat fejlődését, akkor valószínűleg nagyobb eséllyel tudjuk megtartani őket" - vélekedett a szakvezető.