Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Gulácsi Péter 2025-ig meghosszabbította szerződését klubjával, az RB Leipziggel.

A klub hivatalos honlapjának közleménye szerint a játékos korábbi szerződésének lejárta előtt egy évvel, további két szezonra kötelezte el magát.

idézte a honlap Gulácsit.

A Salzburgtól 2015 nyarán szerződtetett futballista egy évvel később már első számú kapusnak számított, és eddig 222 meccsen állt a háló előtt a német és nemzetközi mércével is meghatározó tényezővé váló Leipzigben.

A magyar kapus a Bundesligában (162) és a Bajnokok Ligájában (24) is rekorder a klub történetében, ebben az idényben 42 tétmérkőzésen lépett pályára és 20 alkalommal zárt kapott gól nélkül.

Gulácsi Péter biztos pont a Leipzig kapujában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller/Sven Simon

A bajnoki hajrá mellett a magyar válogatottal a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra is készülő kapus után - a Bild című napilap korábbi információja alapján - a közelmúltban a Borussia Dortmund érdeklődött intenzíven. Az angol sajtó eközben a Tottenham Hotspur érdeklődéséről is írt.

A szakemberek által is a Bundesliga egyik legjobb, legmegbízhatóbb kapusának tartott Gulácsi - akit a Kicker 2019-ben a bajnokság legjobb játékosának választott - csütörtökön ünnepelte 31. születésnapját.