Simone Inzaghi távozik a Laziótól

SS Lazio v Torino FC - Serie A Soccer Serie A Lazio SS Lazio Torino CC calcio Italia Turin Toro Simone Inzaghi manager of SS Lazio gestures Torino FC Stadio Olimpico Serie Rome Giuseppe Maffia NurPhoto Horizontal FOOTBALL MATCH
Simone Inzaghi játékosként és edzőként is hosszú éveken át szolgálta a Laziót
Vágólapra másolva!
Simone Inzaghi távozik az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő SS Lazio vezetőedzői posztjáról.

nyilatkozta Inzaghi.

Simone Inzaghi játékosként és edzőként is hosszú éveken át szolgálta a Laziót Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A korábbi válogatott csatár 1999 és 2010 között erősítette a római csapatot, amellyel bajnok, háromszoros Olasz Kupa-győztes és UEFA Kupa-győztes volt. Edzőként előbb az utánpótlásban dolgozott, a felnőtt csapatot 2016 óta irányította.

Az Olasz Kupát 2019-ben, a Szuperkupát 2017-ben és 2019-ben nyerték meg, és 2020-ban, 13 év után, ismét bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe, sőt onnan is továbbléptek a nyolcaddöntőbe.

A Sky Italia beszámolója szerint Inzaghi szerdán tárgyalt Claudio Lotito klubelnökkel, szóbeli megállapodást kötöttek a szerződése meghosszabbításáról, ám nem sokkal később meggondolta magát, mert elcsábította a bajnoki címvédő Internazionale, ahol ő lesz Antonio Conte utódja a vezetőedzői poszton. A milánói szerződése két évre szól majd, szezononként 4 millió eurót fog keresni, és a kinevezését pénteken jelentik be.