Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Juventussal korábban öt bajnoki címet megnyerő Massimiliano Allegri válthatja Zinedine Zidane-t a Real Madrid kispadján.

A spanyol AS információi szerint az olasz szakember lehet a spanyol sztárcsapat következő edzője. Az 53 éves tréner több olasz klubtól is kapott ajánlatot, de a Real megkeresésére várt. Mivel egyre valószínűbb, hogy Zidane távozik Madridból, könnyen megvalósulhat Allegri érkezése, aki állítólag régóta a Real első számú kiszemeltje az edzői posztra.

Allegri a Milannal egyszer, a Juventussal ötször nyerte meg az olasz bajnokságot, a torinói együttessel kétszer is BL-döntőt játszhatott, ám 2015-ben a Barcelona, 2017-ben pedig éppen a Real Madrid ellen bukta el csapatával a finálét.

Allegri lehet Zidane utódja a Realnál Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Cottini/NurPhoto/Giuseppe Cottini

Az Intertől távozó Antonio Conte is képbe került Madridban, de a hírek szerint a 2019 óta szabadúszó Allegri lehet a befutó. Az olasz edző nem tervez nagy stábbal érkezni, mint 2013-ban Carlo Ancelotti, aki 15 munkatársat hozott magával, hanem legfeljebb három vagy négy segéddel érkezne a spanyol fővárosba.

Amennyiben mégsem sikerül megállapodni Allegrivel, Florentino Pérez klubelnöknek van egy B terve is, miszerint a klub legendás játékosát, a jelenleg az ificsapatot irányító Raúlt nevezné ki az együttes élére. A korábbi kiváló csatár minimális edzői tapasztalattal rendelkezik, bár annak idején ez Zinedine Zidane-nal is hasonlóképpen volt.

Mindent egy helyen az Eb-ről