Még mindig nem jutott fel a Debrecen a labdarúgó NB I-be

DEAC-DVSC NB II-es futball meccs
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II 37. fordulója után sem mondhatja el magáról a Debreceni VSC, hogy feljutott az NB I-be. A Loki Kozármislenyben 3-1-re nyert a Szentlőrinc ellen, de a Gyirmót is győzött 2-1-re Kazincbarcikán. Így egy fordulóval a vége előtt megmaradt a 2 pont különbség a két együttes között. 

Nagy izgalmakat ígért a másodosztály utolsó előtti fordulója. Az NB I-be pályázó Debrecen Kozármislenyben a Szentlőrinc lépett pályára, míg a mögötte két ponttal lemaradó, a tabella harmadik helyén álló Gyirmót Kazincbarcikán. A Szentlőrinc az első félidőben Kinyik öngóljával megszerezte a vezetést, de a DVSC Ugrai találatával egyenlíteni tudott.

Közben a Gyirmót is vezetett Kazincbarcikán Lencse tizenegyesgóljával és ekkor a DVSC elé került a tabellán úgy, hogy a másik feljutó helyen álló Vasas még nem játszott.

Érezte a veszélyt a Debrecen, mert a 61. percben Tischler góljával megszerezte a vezetést, miközben a Gyirmót gólt kapott Kazincbarcikán. Ettől egy pillanat alatt változott meg minden, mert ebben a pillanatban a Debrecen biztos feljutónak számított. A Loki nagy lendületbe jött és hamarosan újabb gólt lőtt. A 73. percben újra Tischler volt eredményes. A Gyirmót viszont nem hagyta magát és nem sokkal a lefújás előtt újra vezetett Kazincbarcikán. Mégpedig az első gólhoz hasonlóan megint 11-esből, amelyet Heffler értékesített.

Mivel mind a Debrecen, mind a Gyirmót nyert, még mindig nem dőlt el a feljutás kérdése, hiszen a két csapat között továbbra is két pont a különsbég. Minden nyitott kérdés az utolsó fordulóra maradt tehát.

Eredmények, 37. forduló:

Békéscsaba-Szolnok 3-2
Csákvár-BFC Siófok 1-2
Debreceni EAC-Pécsi MFC 2-2
Dorog-Ajka 0-1
Győri ETO-Szeged 0-1
Haladás-Budaörs 4-3
Kazincbarcika-Gyirmót 1-2
Soroksár-Kaposvár 3-0
Szentlőrinc-Debreceni VSC 1-3

A Nyíregyháza-Vasas mérkőzés 20.00-kor kezdődik.

Forrás: NB 2.hu