Kiderült, marad-e Ronald Koeman a Barcelonánál

fbl Horizontal
Barcelona's Dutch coach Ronald Koeman attends the Spanish League football match between Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 24, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Ronald Koeman folytatja vezetőedzői tevékenységét az FC Barcelona labdarúgócsapatánál.

A holland szakember tavaly nyáron kötött szerződése jövő nyárig érvényes. Csütörtökön Joan Laporta klubelnök megerősítette, hogy némi gondolkodási időt követően Rafael Yuste elnökhelyettessel egyetértésben azt a döntést hozták, hogy továbbra is Koeman irányíthatja a katalán gárdát.

Koeman tavaly augusztusban még az előző elnök, Josep Bartomeu idején vette át a csapatot, amellyel megnyerte ugyan a spanyol Király Kupát, a bajnokságban azonban - az Atlético Madrid és a Real Madrid mögött - csak bronzérmes lett, és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Paris Saint-Germainnel szemben 5-2-es összesítéssel búcsúzott.

A holland irányításával 54 meccset játszott az együttes, ezekből 34-et nyert meg, kilencszer játszott döntetlent és 11-szer kikapott, 122-58-as gólkülönbség mellett.

A Barcelona ugyancsak csütörtökön jelentette be, hogy visszatér a klubhoz Jordi Cruyff, a katalánoknál játékosként és edzőként egyaránt legendás holland Johan Cruyff fia. A 47 éves Jordi Cruyff 1988-tól 1996-ig játszott a Barcelonában, 1993-tól az első csapat tagja volt. Az edzőként és sportvezetőként egyaránt tapasztalatokat szerzett Jordi Cruyff munkájára a klub tájékoztatása alapján egy új szervezeti felállásban számítanak.