Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
A Ferencváros a koszovói FC Prishtina csapatát fogadta a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának első találkozóján. Peter Stöger együttese magabiztosan, mondhatni simán nyert 3-0-ra, ezzel alighanem már az első meccsen eldöntötte a továbbjutás kérdését. Az osztrák vezetőedző így tehát győzelemmel mutatkozott be első tétmérkőzésén.

A Ferencváros csapata kedd este kezdte meg szereplését a Bajnokok Ligája 2021-22-es kiírásában. A sorozatban harmadszor magyar bajnok együttes a koszovói bajnok FC Prishtina csapatát fogadta a Groupama Arénában.

A zöld-fehérek ugyanazzal a céllal, de új vezetőedzővel vágtak neki a kvalifikációnak, Szergej Rebrovot nyáron Peter Stöger váltotta a kispadon. A keret nagy része viszont egyben maradt, eddig négy játékos - Marcel Heister, Isael, Lovrencsics Gergő és Michal Skvarka - távozott. Az FTC az elmúlt két idényben egyaránt főtáblára jutott: 2019-ben az Európa-ligában, míg tavaly a BL-ben, s idén is az a célja, hogy ismét csoportkörös legyen a nemzetközi porondon, lehetőleg a legrangosabb sorozatban, de legalább a második számú El-ben.

A Ferencváros szurkolói ezúttal is odatették magukat Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ennek szellemében Peter Stöger a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát, amely mind a négy edzőmeccsét megnyerte. Azonban Botka Endre és Aisse Laidouni nem került be a keretbe, ugyanis egyikőjük sem volt százszázalékos állapotban.

A Ferencváros a Dibusz - Wingo, Blazic, Dvali, Civic – Sigér, Haratin – Uzuni, Tokmac, Mak – Boli

csapattal kezdett, a túloldalon a Nika – B. Krasniqi, Zyba, Bekteshi, Mici – E. Krasniqi, Boshnjaku, Lilaj, Kryeziu – Hoti, Oto John tizenegy kezdett.

A Prishtina nagy küzdelemre késztette a Fradit Fotó: Csudai Sándor - Origo

A koszovói együttes nem feltartott kézzel érkezett a Groupama Arénába, mi sem bizonyítja jobban, hogy Oto John már a 6. percben betalált, pechjére azonban a skót játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Majd két perccel később Blazic borzalmas hazaadását kellett a gólvonal előtt megfognia Dibusznak.

A folytatásban az egyre nagyobb fölényben játszó Ferencváros percei következtek. A 18. percben Haratin bombalövése csattant a kapufán, majd Nika védte Boli közeli lövését.

Az első fél órában ugyan a Fradi birtokolta többet a labdát, de igazán veszélyes helyzetet nem tudott kidolgozni.

A 35. percben a vendégek kis híján megszerezték a vezetést, miután Mici kiugratása után John vezette rá Dibuszra a labdát egy az egyben, a nigériai csatár viszont kihagyta a ziccert.

Óriási harc folyt a pályán az első félidőben Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az első félidő végén Sigér lőtt az üresen maradt kapuba, de hiába, mivel a játékvezető addigra már megállította a játékot, mert Boli összefutott a kapussal, akit ápolni kellett.

A hátralévő időben még Uzuni szabadrúgását kellett fognia Nikának, így gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A zöld-fehérek kilencszer lőttek kapura az első félidőben, abból három találta el a kaput, a koszovóiak viszont kaput eltaláló lövés nélkül zárták az első 45 percet.

A második félidő csere nélkül folytatódott. A 49. percben Tokmacot rúgta fel Boshnjaku, a koszovói játékos helyett azonban Dibusz Dénes és Róbert Mak kapot sárga lapot reklamálásért. Majd ezt követően Boli hagyott ki óriási helyzetet.

A 70. percben aztán megtört a jég, és sikerült megszereznie a vezetést a Ferencvárosnak.

Civic beadása után Tokmac volt eredményes. Majd három perccel később a csereként beállt Mmaee tovább növelte a Fradi előnyét.

Tokmac gólöröme Fotó: Csudai Sándor - Origo

A végeredményt Blazic állította be a 77. percben, miután Mak szabadrúgását követően a jobb térdével lőtt a bal alsóba három méterről.

A 91. percben még szépíthetett volna a vendég csapat, de Mankenda lövését a védők blokkolták.

A Fradi végül 3-0-ra nyert, így Peter Stöger győzelemmel mutatkozott be első tétmérkőzésén a Fradi élén. A visszavágóra pedig egy hét múlva Koszovóban kerül sor.

A Fradi játékosai a 3-0-s sikert ünneplik Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Ferencváros az FC Prishtina búcsúztatása esetén a litván Zalgiris Vilnius vagy az északír Linfield együttesével találkozik a selejtező második körében. Kudarc esetén a Konferencia Ligába átkerülve a walesi Connah's Quay Nomads és az örmény Alaskert párharcának vesztesével küzdene meg.

15Sárga lapQendrim Zyba
48Sárga lapBesnik Krasniqi
49Sárga lapDénes Dibusz
49Sárga lapRobert Mak
54Sárga lapMendurim Hoti
67Sárga lapSabien Lilaj
71GólTokmac Chol Nguen
74GólRyan Mmaee
78GólMiha Blazic
90Sárga lapGledi Mici
Összeállítások
Ferencvárosi TC4-3-3
FC Prishtina4-4-2
Football Pálya
90
Dénes
Dibusz
31
Henry
Wingo
25
Miha
Blazic
33
Lasha
Dvali
17
Eldar
Civic
18
Dávid
Sigér
10
Tokmac
Chol Nguen
14
Igor
Kharatin
77
Myrto
Uzuni
70
Franck
Boli
20
Robert
Mak
12
Ardit
Nika
2
Besnik
Krasniqi
20
Qendrim
Zyba
28
Leotrim
Bekteshi
3
Gledi
Mici
10
Endrit
Krasniqi
7
Lorik
Boshnjaku
88
Sabien
Lilaj
11
Mendurim
Hoti
77
John
Oto John
35
Eglant
Haxho

Ferencvárosi TC

Kezdők
90Dénes Dibusz
49
31Henry Wingo
25Miha Blazic
78
33Lasha Dvali
17Eldar Civic
71
18Dávid Sigér
10Tokmac Chol Nguen
71
14Igor Kharatin
89
77Myrto Uzuni
70Franck Boli
68
20Robert Mak
78
74
49
1Ádám Bogdán
42Ádám Varga
3Samy Mmaee
7Somalia
8Ryan Mmaee
74
19Bálint Vécsei
22Roko Baturina
23Dániel Gera
51Andras Csonka
52Damir Redzic
53Dominik Csontos
56Patrick Iyinbor
Cserék

FC Prishtina

Kezdők
12Ardit Nika
2Besnik Krasniqi
80
48
20Qendrim Zyba
15
28Leotrim Bekteshi
3Gledi Mici
90
10Endrit Krasniqi
7Lorik Boshnjaku
70
88Sabien Lilaj
67
11Mendurim Hoti
80
54
77John Oto John
81
35Eglant Haxho
4Tun Bardhoku
6Erdin Dushi
8Xhevdet Shabani
15Gauthier Mankenda
22Gentian Muca
27Albin Prapashtica
9Leutrim Kryeziu
21Bleart Tolaj
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről