Vágólapra másolva!
A világbajnok Thomas Müller nem kíván lemondani a válogatottságról, a labdarúgó szívesen lenne a nemzeti együttes tagja az új német szövetségi kapitánynál, Hansi Flicknél is.

A Bayern München 31 éves támadója a Spiegel magazinnak elmondta, válogatottbeli elképzeléseiről már egyeztetett Flickkel: arról tájékoztatta a szakembert, hogy továbbra is hajlandó a nemzeti együttes rendelkezésére állni. Ellentétben az onnan visszavonuló Toni Kroosszal, aki az egy hónappal ezelőtt véget ért kontinensbajnokságon a németek kiesése után köszönt el a válogatottól.

Thomas Müller folytatná a német válogatottban Forrás: AFP/Justin Tallis

Müller 106 mérkőzése alatt 39-szer volt eredményes a Nationalelfben, ahol a rosszul sikerült 2018-as világbajnokság után Joachim Löw a fiatalítás jegyében lemondott róla. Müller egy ideig a bajoroknál is háttérbe szorult, Niko Kovacnál nem volt állandó tagja a kezdőcsapatnak, Flick érkezésével azonban új lendületet kapott. A támadó meghatározó szerepet vállalt klubcsapata remek sorozatában, így Löw az Eb-re reaktiválta őt.

- utalt a bajoroktól a szezon végén távozott szakemberre, aki az Európa-bajnokság után Löw örökét vette át a nemzeti együttes élén.

Flick irányítása alatt a Bayernnél új lendületet kapott a német támadó Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Stefan Matzke

Müller és az akkor még másodedző Flick a válogatottnál is dolgozott már együtt korábban. A tréner szeptember elején mutatkozik be a németek kispadján.

A német csapat a világbajnoki selejtezősorozatban tavasszal három meccsen hat pontot szerzett, legközelebb szeptember 2-án Liechtensteinben, majd 8-án Izlandon vendégeskedik, míg a kettő között, 5-én Örményországot fogadja.