Hiába a Basel az esélyesebb, az Újpestnek komoly tervei vannak

Budapest, 2021. augusztus 4. Michael Oenning, az Újpest FC vezetőedzője (b) és Katona Mátyás játékos a másnapi FC Basel elleni Konferencia-liga-selejtező mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2021. augusztus 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Kimondottan nyíltsisakos, intenzív mérkőzésre számít Patrick Rahmen, a svájci FC Basel vezetőedzője az Újpest FC ellen a Konferencia-liga-selejtező harmadik fordulójában, a párharc csütörtöki, első felvonásán.

Az 52 éves szakember a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, alaposan feltérképezte egymást a két együttes, és ennek alapján azt ígérte, hogy nem fognak sokat teketóriázni és már a meccs elején "belecsapnak a levesbe". A Baselt innovatív csapatnak nevezte és meg van győződve arról, hogy az ő együttese jut tovább. Rahmen örül annak, hogy a tavalyi lebonyolítással szemben idén ismét két mérkőzésen dől el a továbbjutás, mert így van lehetőség az esetleges hibák kijavítására.

A szakvezető az FC Basel keretéről azt mondta, hogy az angolai-francia Afimico Pululu sérült, ezért el sem utazott Budapestre. Rajta kívül a szerb Djordje Nikolic és az olasz-román kettős állampolgár svájci Andrea Padula sem teljesen egészséges.

Budapest, 2021. augusztus 4. Patrick Rahmen, a svájci FC Basel vezetőedzője (b) és Heinz Lindner kapus a másnapi Újpest FC elleni Konferencia-liga-selejtező mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Heinz Lindner kapus arra az újságírói kérdésre, mi a titka annak, hogy az új szezonban eddig csak egy gólt kaptak, azt is tizenegyesből, azt felelte: nagyon egységes, kompakt csapatuk van, és ez nemcsak a védelemre, hanem a támadásorra is igaz.

"Jól tudunk együtt mozogni, sokat futunk, így meg tudjuk akadályozni az ellenfelet a góllövésben" - fogalmazott a hálóőr.

Michael Oenning, az Újpest FC vezetőedzője pozitív előjelnek nevezte, hogy a nyáron nem a nulláról kellett indulniuk. Úgy érzi, sikerült jól kialakítaniuk a keretet, együtt van a csapat, de még sok mindenben fejlődniük kell.

"Büszkeséggel tölt el, hogy itt lehetünk. Egy olyan vonzó ellenfelet kaptunk, amelynek nemcsak a múltja sikeres, hanem a közelmúltban is eredményes tudott lenni" - jelentette ki a német edző, aki szerint van egy tervük a meccsre, és majd meglátják, mire lesznek képesek.

A csapat legutóbbi házi gólkirályáról, a hétvégi bajnokin kivált Georgi Beridzéről annyit árult el, hogy komoly izomsérülést szenvedett és várhatóan egy-két hétig nem szerepelhet. Természetesen van terve a pótlására, de erről többet nem kívánt elárulni.

Michael Oenning, aki a 2010-es években Hamburgban együtt dolgozott Patrick Rahmennel, kollégájával ellentétben nem ígért közönségszórakoztató játékot. Véleménye szerint az FC Basel többféle stílusban és felállásban is képes játszani, ezért nagyon fontos, hogy az Újpest jól reagáljon arra, mit húz az ellenfél. Úgy gondolja, lehet, hogy a Basel az esélyesebb, de minden azon múlik, hogy a két mérkőzésen mit nyújt majd a csapata.

Budapest, 2021. augusztus 4. Michael Oenning, az Újpest FC vezetőedzője (b) és Katona Mátyás játékos a másnapi FC Basel elleni Konferencia-liga-selejtező mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2021. augusztus 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Katona Mátyás, a lila-fehérek játékosa kijelentette, sikerre éhesen várják a csütörtökön 21 órakor kezdődő találkozót.

"Egész nyáron azért dolgoztunk, hogy ilyen meccseket játsszunk. Jó lenne nyerni" - fogalmazott, majd azzal folytatta, plusz motivációt jelent számukra, hogy a bázeliek biztosak a továbbjutásukban.

"Van olyan erős a keretünk, hogy meglepetést szerezzünk" - bizakodott a támadó középpályás.

Az Újpestnek a Konferencia-liga selejtezőjének első fordulójában nem kellett pályára lépnie, a második körben a liechtensteini FC Vaduzt búcsúztatta kettős győzelemmel. Továbbjutás esetén a negyedik fordulóban a szerb FK Cukaricki vagy a svéd Hammarby IF lesz az ellenfele a csoportkörbe kerülésért.