Vágólapra másolva!
Erling Haaland, Kylian Mbappé és Robert Lewandowski került be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken nyilvánosságra hozott szűkített listájára, így hármójuk valamelyike kapja a legutóbbi Bajnokok Ligája-idény legjobb támadójának járó díjat.

A BL-szezon góllövőlistáját az élen záró norvég Haaland tíz találattal járult hozzá, hogy a Borussia Dortmund negyeddöntőig jutott. Így két góllal előzte meg a Paris Saint-Germainnel az elődöntőben búcsúzó világbajnok francia Mbappét. A tavaly az év játékosának választott lengyel Lewandowski ötször volt eredményes az idényben a negyeddöntős Bayern Münchenben.

A Manchester Cityt a döntőben legyőző Chelsea a többi poszt szűkített listáira összesen öt játékost adott.

A győzteseket - az Év férfi és női játékosával egyetemben - az UEFA augusztus 26-án, a BL-csoportkör isztambuli sorsolása során jelenti be.


A jelölteket a 32 főtáblás csapat vezetőedzője, illetve a kontinens vezető sportújságait tömörítő ESM (European Sport Media) 55 képviselője választotta ki.

A listák 4-10. helyezettjeinek rangsorát nyilvánosságra hozta az UEFA: a nőknél a budapesti születésű, német színekben szereplő Marozsán Dzsenifer tizedik lett a középpályások között.

A 2020/21-es BL-idény legjobbjainak posztonkénti szűkített listája:
kapusok:
Thibaut Courtois (Real Madrid), Ederson (Manchester City), Edouard Mendy (Chelsea)
védők:
César Azpilicueta (Chelsea), Rúben Dias (Manchester City), Antonio Rüdiger (Chelsea)
középpályások:
Kevin De Bruyne (Manchester City), Jorginho (Chelsea), N'Golo Kanté (Chelsea)
csatárok:
Erling Haaland (Borussia Dortmund), Robert Lewandowski (Bayern München), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)